Rozjela se sezóna výletů Krajem vína po Moravských vinařských stezkách

Rozjela se sezóna výletů Krajem vína po Moravských vinařských stezkách

Datum vydání: 04.05.2022

Poslední dubnový víkend se uskutečnil první výlet Na kole vinohrady Uherskohradišťska a rozjela se tak další sezóna cyklo a pěších výletů Krajem vína po Moravských vinařských stezkách.

Návštěvníci se díky nim dostanou do různých koutů jižní Moravy a na výletě svěžími vinohrady i malebnými sklepními uličkami poznají místní kulturu a folklor. Celý seriál akcí koordinuje Partnerství, o.p.s., která také 5 z celkových 11 výletů přímo organizuje. Prvním z nich bude o víkendu 21. května Májové putování okolím Modrých Hor.

 

Na výlet mohou vyrazit jak cyklisté, koloběžkáři i pěší. Připravujeme tři trasy různých délek a obtížností, na všech návštěvníci najdou řadu zastávek na zajímavých místech,“ říká organizátor akce Martin Fiala z Partnerství, o.p.s. Cyklisté se projedou zvlněnou krajinou s dalekými výhledy Modrých Hor a zastaví se například u Rozhledny Slunečná s vyhlídkou na celý kraj Modrých Hor nebo u Stezky nad vinohrady nad Kobylím. Pěší turisté si zase vyšlápnou na Rozhlednu Kraví hora, odkud uvidí Nové Mlýny i Pálavu. 

Trasy budou mít spousty zastávek u vinařů nabízející tradiční dobroty k zakousnutí a někde i speciální představení. Kamil Prokeš předvede „sabráž“, nabídne ochutnávku hroznového oleje, koláče, trdelník, marhulová povidla, teplé domácí škvarky. Rodinné vinařství Jedlička potěší nabídkou vinného biomoštu, domácími sýry z Farmy Pálava, připraví i boršč masový i vegetariánský, guláš, paštiky z Němčiček. Určitě nevynechte návštěvu Muzea Kobylí a stavte se na dobroty od tetiček z Kobylí. V Brumovicích se vám představí 12 brumovických vinařů, mezi nimi menší rodinná vinařství, ale i větší vinaři s krásnými kvelbenými sklepy. Morkůvky otevřou Muzeum legendárního pilota druhé světové války Františka Peřiny a připraví si ochutnávku domácích hořčic a domácí koláče.

Startovní místo je pro všechny stejné – začíná se ve venkovním areálu Ekocentra Trkmanka ve Velkých Pavlovicích v sobotu 21. května od 9 do 11 hodin. Návštěvníci zde získají startovní balíček se startovním pasem a mapou tras. „Všechny trasy jsou značené i přímo v terénu barevnými směrovkami, takže se nikdo nemusí obávat, že by zabloudil,“ ujišťuje Martin Fiala. Na jednotlivých zastávkách pak účastníci sbírají razítka do startovního pasu, který v cíli mohou odevzdat do slosování o ceny – například víno místních vinařů nebo voucher na ubytování v penzionu s certifikací Cyklisté vítáni (www.cyklistevitani.cz). V cíli bude připravený doprovodný program v podobě cimbálové muziky, festivalu vinařů VOC Modré Hory a certifikované soutěže 30 vín Modrých Hor a nabídka teplého občerstvení.

Startovní balíčky mohou návštěvníci kupovat online v předprodeji na e-shopu nebo v den akce přímo na místě.
 

Více informací najdete na 'www.vinarske.stezky.cz.

Zdroj a foto: TZ Partnerství, o.p.s.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Stevens Colorado 401
19.03.2024 | Kategorie: MTB
Zábava na maratonech nebo na TRAILECH? Colorado 401.
Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

» více novinek a videí