Kreuzigera si vybral "zřejmě slušný oddíl"!

Kreuzigera si vybral "zřejmě slušný oddíl"!

Datum vydání: 26.10.2016

Roman Kreuziger pře​d několika týdny podepsal dvouletou smlouvu v novém působišti - australské stáji Orica - BikeExchange a už v té době jistě věděl, co dělá.

Tým od protinožců má za sebou nejlepší sezonu ve své historii, když zářil jak v jednodenních, tak třítýdenních závodech. Obrovská zásoba talentu je teď potřeba správně namíchat s dávkou zkušeností a v příštích letech se máme na co těšit!

Borci v modro-zeleno-bílém byli letos k nezastavení. A to už od samého začátku sezony, která startuje v lednu na domácím kontinentu závodem Tour Down Under. Orica zde brala pět etapových vítězství a díky Simonu Gerransovi i celkový triumf.
 

 
Obří senzace pak přišla v dubnu na Paříž - Roubaix. Skoro osmatřicetiletý Mathew Hayman si ani přes pět týdnů starou zlomeninu zápěstí nenechal ujít svůj patnáctý start na Peklu severu a po heroickém výkonu nakonec vyhrál! Porazil přitom miláčka domácích fanoušků - Toma Boonena - kterému šlo o historický zápis v podobě pátého triumfu. 

Obrovský úspěch jakoby dodal sebevědomí šestadvacetiletému talentovanému Kolumbijci Johanu Estebanu Chávesovi. Ten totiž jen o měsíc později zářil na Giro d'Italia, kde vybojoval pro tým historické podium. Na jeho senzační druhé místo ale dokázal navázat i o tři roky mladší Adam Yates na Tour de France. Ten se zase stal prvním Britem, který vyhrál bílý trikot a v celkovém pořadí navíc bral čtvrté místo! 
 


 
Ani Chaves však v květnu ještě zdaleka neřekl poslední slovo. Pro tým velice úspěšnou Vueltu, kdy její borci vyhráli čtyři etapy, vyšperkoval druhým podiem na Grand Tour v jednom roce, když skončil třetí! Image týmu ještě umocnil šestým místem bratr Adama Yatese, Simon. 

Vždy usměvavý kolumbijský střízlík si svou skvostnou formu dokázal uchovat i pro podzimní italské klasiky. Vyhrál 99. ročník náročného Gira dell'Emilia, kde porazil světovou konkurenci v čele s druhým Romainem Bardetem (AG2R La Mondiale) a třetím krajanem Rigobertem Uranem (Cannondale-Drapac). Jen čtvrté místo zbylo na domácí hvězdu Fabia Arua (Astana).
 


 
O necelý týden později se Aru ve finále veleslavné Lombardie nechal v boji s Chavesem zastoupit svým krajanem a pomocníkem Diegem Rosou, jenže i jemu zbyly jen oči pro pláč. Chavito ho ve sprintu o vítězství těsně porazil a vyhrál "Klasiku padajícího listí" jako první cyklista neevropského původu a zároveň se stal vůbec prvním zástupcem své země, který kdy vyhrál cyklistický monument!

Právě Chaves a bratři Yatesové by ostatně měli být těmi, kteří budou lačnit po pomoci a zkušenostech Kreuzigera. Chaves má smlouvu až do roku 2019, tři zbývající borci na další dva roky. Času na to, aby si jejich spolupráce sedla, je tedy dost. Můžeme být jen zvědaví na to, kam až to v příští sezoně může ještě nedávno výlučně sprinterská stáj dotáhnout! 

 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí