Kreuziger po velkém představení na Amstelu: Je to škoda

Datum vydání: 17.04.2018

Roman Kreuziger má za sebou parádní Amstel Gold Race, v neděli byl jen pár metrů od druhéh​o titulu v kariéře. 

Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott) v neděli zajel výborný závod. Aktivně šel za nejvyššími příčkami, v posledních desítkách kilometrů znovu a znovu neúnavně zvyšoval tempo a snažil se zbavit otěží skupiny favoritů. Za svou bojovnost byl nakonec odměněn druhým místem, se kterým je spokojený. Jenže napodobit rok 2013 a jeho spanilou jízdu za titulem by bylo samozřejmě ještě zcela něco jiného. 
“Bylo to dlouhých finálních 40 kilometrů a já jsem ztratil dost energie na špici s Enrico Gasparottem. Proto měl možná Michael Valgren v závěru více sil. Naším cílem ale bylo podium a to se nám povedlo," vysvětluje Kreuziger pro týmový web. 
Rodák z Moravské Třebové také popisuje, proč v závěru nepřipadalo v úvahu taktizování a on na vhodný moment ke spurtu proti Valgrenovi nemohl čekat. 
“Je to škoda takhle prohrát, protože je to velký závod a já bych ho zase rád po pěti letech vyhrál. Věděli jsme, že kluci za námi se hodně rychle blížili a v té skupině byli někteří hodně rychlí cyklisté. Musím ale blahopřát Michaelovi, ukázal dnes třídu...Kdybych měl spurtovat proti Saganovi nebo Alaphilippovi, byl bych pátý nebo šestý a to nebylo naším cílem. Chtěli jsem ukázat dres (na podiu) a udělat závod k našemu obrazu a myslím, že jsme odvedli to nejlepší, co jsme mohli. Za druhé místo jsem šťastný, samozřejmě, že jsem ten závod chtěl zase vyhrát, ale když si uvědomíte, jak jsem na tom se spurtem, tak je to dnes velké vítězství..."
Nejzkušenější český cyklista na úrovni World Tour může ze své nepochybně výtečné formy ještě něco vytěžit i v dalších ardénských klasikách. První z nich přijde na řadu už ve středu - Valonský šíp. Charakteristikám jednatřicetiletého borce příznivější Lutych - Bastogne - Lutych startuje v neděli. 
 



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí