Richie Porte vítězem Okolo Švýcarska, Sagan posedmé vyhrál bodovací soutěž

Richie Porte vítězem Okolo Švýcarska, Sagan posedmé vyhrál bodovací soutěž

Datum vydání: 17.06.2018

Okolo Švýcarsko dnes poznalo svého vítěze, po závěrečné individuální časovce se jím stal Australan Richie Porte (BMC), mistr světa Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) vyhrál už posedm​é bodovací soutěž. 

Hrdinou dne byl ale domácí borec Stefan Küng (BMC), který časovku se startem a cílem v Bellinzoně prolétl jako jediný v čase pod 40 minut. Čtyřiadvacetiletý Švýcar bude na domácí závod ještě dlouho s hrdostí vzpomínat - společně s dominantní americko-švýcarskou stájí vyhrál i úvodním týmovou časovku a pak další tři dny vozil žlutý trikot lídra. 
 
Výtečně si dnes i v celém závodě vedl také ještě o rok mladší Søren Kragh Andersen (Sunweb). Na vítězství v šesté etapě navázal druhou nejrychlejší jízdou v dnešní časovce. 
 
Celkovým vítězem je australský kolega vítězného Švýcara, Richie Porte. Třiatřicetiletý cyklista ukázal před Tour de France velmi slibnou formu, nejbližší konkurent, Dán Jakob Fulgsang (Astana), na něj v celkovém pořadí ztratil více jak minutu. Třetí místo bere další spolufavorit pro Starou dámu, Nairo Quintana (Movistar). Kolumbijský cyklista v pátek vyhrál po parádním sólu a uštědril Portemu porážku, jednalo se ale jen o jednu bitvu. Švýcarsko patří Portemu, na Tour de France pojedou ve skvělé formě oba dva. A nejen oni. 
 
Posedmé v kariéře ve Švýcarsku vyhrál bodovací soutěž Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), který nejtěsnějším možným způsobem porazil rovněž výtečně připraveného Michaela Matthewse (Sunweb). Sagan totiž už osmý rok v řadě dokázal vyhrát minimálně jednu etapu, tentokráte hned tu první (po prologu) a celkem už rekordní šestnáctou. Trojnásobného mistra světa, stejně jako řadu z jeho soupeřů ze Švýcarska, nemine nominace na slavnou Tour de France.

Na rodáka ze Žiliny se ale ještě předtím, příští týden, mohou těšit čeští fanoušci. Míří na
 společný česko-slovenský šampionát v Plzni a Karlových Varech.
 
 

Příspěvek sdílený Richie (@richie_porte),


Foto: Pořadatelé Tour de Suisse
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí