Řetěz KMC X-10-SL - špička mezi řetězy

Řetěz KMC X-10-SL - špička mezi řetězy

Datum vydání: 22.10.2016

Řetěz je nepostradatelným komponentem, nutno zdůraznit nejdůležitějším, a proto mu pojďme věnovat patřičnou pozornost. Pakliže není řetězu poskytnuta základní kontinuální péče, náklady na renovaci náhradních dílů se mohou prodražit.

Po zkušenostech s desítkovými řetězy a hledáním jejich vhodné alternativy se nám v létě naskytla příležitost vyzkoušet kvality řetězu KMC X-10-SL od výhradního dovozce značky KMC do České republiky, Cyklo Švec. Výsledek nás překvapil.

Značka KMC má své pevné místo mezi světovými cyklistickými značkami. Tento přední taiwanský výrobce cyklistických řetězů působí na trhu již přes 35 let a ročně produkuje více jak 110 milionů řetězů, mimo jiné je i předním dodavatelem značky Shimano.

KMC má na kontě mnoho ocenění. Jedním z nejprestižnějších je cena Top Design Awards. Své kvality značka potvrzuje jak ve světovém, tak v českém pelotonu. Zahraničním ambasadorem je silniční profesionální tým MTN Qhubeka se špičkovým jezdcem Markem Cavendishem. V Česku na skvělé jízdní vlastnosti vsází silniční týmy Favorit Brno, AC Sparta Praha, CK Příbram ale i bikový tým Expres CZ Merida Kolín v čele s českým reprezentantem Tomášem Paprstkou.
 

Soustřeďme nyní pozornost na námi testovaný typ X-10-SL. Ten se řadí mezi top produkty taiwanské značky a je kompatibilní se všemi desítkovými systémy řazení. Dostupný je ve dvou barevných variantách - ve zlaté Titanium Nitride a poniklované stříbrné. Řetěz s délkou 114 článků váží pouhých 253 gramů, díky odlehčeným vnějším a vnitřním článkům a dutým nýtům. Pro dlouhou životnost a zrychlení nabíhání na převodník či pastorky je řetěz vybaven technologií Double X.

V našem redakčním testu jsme po tříměsíčním používání řetězu na horském kole zaznamenali rozdíly oproti konkurenci. X 10 SL je rychlejší, má přesnější řazení a umožňuje tiší a plynulejší chod. Nutno podotknout, že díky hladkému povrchu se eliminovalo usazování nečistot, což uživatel do budoucna ocení jak při údržbě, tak v životnosti. 
 


Ovšem za kvalitu řetězu si připlatíme. Verzi X-10-SL Silver pořídíme za 1.390 Kč a za zlatou verzi si ještě připlatíme o 60 Kč navíc. K dostání je ve speciální edici modro-černé, červeno-černé, zeleno-černé a klasické černé kombinaci. V těchto případech se cena vyšplhá až na 1.999 Kč.

Ačkoliv se pořizovací cena modelu KMC X-10-SL zdá vysoká, v celkovém hodnocení si od nás zaslouží palec nahoru. Pro nás je sázkou na jistotu, která se projeví v lepším, rychlejším řazení a delší životností. 

  
Foto: KMC
 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí