Republikáni mají opět spadeno na americké cyklisty

Republikáni mají opět spadeno na americké cyklisty

Datum vydání: 19.11.2017

Američané, kteří do​jíždí většinu dní do práce na kole, mohou doposud od vlády žádat roční daňovou úlevu do výše v přepočtu přes 5000 korun, to se ale může změnit. 

Důvodem je odpor republikánských senátorů, kteří si tuto možnost přejí zrušit. Zvýhodnění, které je po celém USA uplatňováno od roku 2009, přitom ročně vládu nestojí zas tolik - poteciálně kolem 100 milionů korun. Zaměstnavatelé ani nejsou povinni svým zaměstnancům toto nabízet.  
 
Podobně jsou přitom zvýhodněni i lidé, kteří dojíždí do práce autem - těm je možné přispívat na parkování. Tento benefit se ale samozřejmě rušit nebude. Naopak návrh na eliminaci benefitu pro cyklisty nyní čeká na projednání Finančním výborem senátu.  

Jedná se tak o další výpad republikánů proti cyklistům poté, co chtěl na jaře senátor v Montaně zavést obecný poplatek za jízdu na kole (!). Po bouři nevole napříč celou společností tehdy naštěstí neuspěl. 

Zdroj: Bicycling.com 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí