Reprezentantka Iva Zajíčková oslavila 70. narozeniny!

Reprezentantka Iva Zajíčková oslavila 70. narozeniny!

Datum vydání: 13.03.2018

Devátého břez​na 2018 oslavila Ing. Iva Zajíčková ve zdraví a pohodě kulaté 70. narozeniny.

"Zajda", jak jí cyklisté nazývali, reprezentovala naší vlast na jedenácti světových šampionátech v dráhových disciplínách a stala se mnohokrát mistryní Československa na dráze.

Olympijské hry v roce 1980 v Moskvě pro ní byly zapovězeny, rovněž i ty následující v roce 1984 v Los Angeles, které bojkotovaly státy východního bloku. Po celou dobu své cyklistické kariéry byla věrnou členkou TJ Favorit Brno až do 26. 6. 1980, kdy emigrovala do Rakouska. Ve Vídni, kde se usadila, se věnovala kromě cyklistiky i jiným sportům. Za fotbalový klub u Vídně mimo jiné vyhrála mistrovství Rakouska. Rovněž se stala členkou rakouského horolezeckého klubu, se kterým se zúčastnila expedice na africké Kilimanžáro.

V současnosti si stále užívá sportu. Ráda se věnuje rychlobruslení a s kamarádkou Věrou Břínkovou, která byla v 70. letech rovněž v cyklistické reprezentaci a několikrát nás reprezentovala na mistrovství světa, objíždějí rychlobruslařské ovály, kde si na "dlouhých nožích" užívají.






















Foto a zdroj: Vlastimil Homola
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Domácí Holubová a rakouský Bairov ovládli první Český pohár v městě Touškov
07.05.2024 | Kategorie: MTB

Město Touškov hostilo start 34. ročníku Českého poháru XCO a domácí Adéla Holubová si zde vydobyla vítězství mezi ženami. Společně s ní si slavnostní chvíle užíval Rakušan Mario Bair, který ovládl mužskou kategorii.

 
Začíná ME XCO v Cheile Gradistei, bez nemocného Cinka, Srnské a Novotného!
06.05.2024 | Kategorie: MTB
V rumunském horském resortu Cheile Gradistei ve středu začne Mistrovství Evropy horských kol v olympijském cross country, Short tracku a štafetách.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (6.5-12.5.2024)
06.05.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.
Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
» více novinek a videí