Registrace do ŠKODA eCUP 2021 spuštěna!

Registrace do ŠKODA eCUP 2021 spuštěna!

Datum vydání: 04.02.2021

Start prvního závodu ze seriálu virtuálních cyklistických závodů ŠKODA eCUP 2021 se rychle blíží.  Soutěž se skládá ze čtyř on-line závodů a do celkového pořadí ŠKODA eCUPu se započítají tři nejlepší výsledky. První závod pojmenovaný Toskánsko je na programu již 11. února.


ŠKODA eCUP je ucelený seriál virtuálních cyklistických závodů ŠKODA eCUP 2021, který je v historii Českého svazu cyklistiky prvním Českým pohárem v e-sportu a uskuteční se v únoru a březnu na platformě ROUVY. Seriál bude zakončen oficiálním Mistrovstvím České republiky v e-cyklistice 2021 dne 25. března.

Není to však seriál pouze pro silničáře „specialisty“. Naopak! Jedná se o cyklistickou soutěž, které se mohou zúčastnit závodníci ze všech cyklistických disciplín.

„Myslím, že to sice není budoucnost cyklistického sportu, ale jeden z možných směrů v dnešní digitální době. Je to další způsob sportování s možností zapojení aktivní sportovní veřejnosti. Proto jsme tento seriál virtuálních cyklistických závodů ve spolupráci s partnery Škoda Auto a Strabag připravili,“ říká prezident ČSC Petr Marek.

Cílem projektu virtuálních závodů ŠKODA eCUP je zapojit co nejširší cyklistickou obec do této formy soutěžení a aktivního pohybu. V dnešní nelehké době, která sportování není vůbec nakloněna, může být pro mnohé motivem i to, že poměří síly s vrcholovými cyklisty, což by v reálném závodě bylo nemožné.

Seriál virtuálních závodů uvítala i největší česká automobilka.

Značka ŠKODA cyklistiku dlouhodobě podporuje vzhledem ke svým historickým kořenům. Příkladem může být například platforma We Love Cycling pro všechny amatérské i profesionální cyklisty. ŠKODA eCup má potenciál přinést světový závod do každého obývacího pokoje. Ve spojení s Rouvy se Českému svazu cyklistiky povedlo získat špičkového technologického partnera a legendární etapy z celého světa. Tohle musí nadchnout každého milovníka cyklistiky,“ říká Petr Janeba, vedoucí marketingu ŠKODA AUTO Česká republika.

Jak konkrétně bude ŠKODA eCUP probíhat? 

Závodit se bude v kategoriích Muži Elite/U23, Ženy/Juniorky, Junioři a Hobby/Ostatní. Za umístění v jednotlivých závodech do celkového hodnocení získá body třicet nejlepších.

Finálový závod ŠKODA eCUP se pojede částečně na trase jarní silniční klasiky Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš. Zároveň se bude jednat o první e-mistrovství ČR, po kterém se budou udělovat mistrovské dresy pro nejlepší ženy/juniorky, muže Elite/U23 a juniory. Tento závod pojede 20 nominovaných závodníků, kteří, pokud to podmínky kolem COVID dovolí, absolvují závod prezenčně na vybraném místě a na stejném typu trenažerů, které budou zkalibrovány a nastaveny na přesné parametry hmotnosti nominovaných závodníků, aby vše proběhlo podle pravidel pro e-sport a výsledek byl objektivní.

Závodu se samozřejmě budou moci zúčastnit i další jezdci online doma, kteří závod pojedou jako finálový (čtvrtý) závod ŠKODA eCUP 2021.

Aplikace Rouvy bude v době konání závodů zcela bezplatná a otevřená pro všechny, stačí se jen registrovat a vytvořit si profil.

Přihlášky na jednotlivé závody ŠKODA eCUP 2021:

  1. závod - ŠKODA eCUP 2021 | Toskánsko ZDE
  2. závod - ŠKODA eCUP 2021 | Šumava ZDE
  3. závod - ŠKODA eCUP 2021 | Tourmalet ZDE
  4. závod - ŠKODA eMČR 2021 | Brno ZDE

Rozpis s detailními propozicemi a pokyny ke ŠKODA eCUP 2021 naleznete ZDE

Foto: Michal Červený, zdroj: TZ ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Stevens Colorado 401
19.03.2024 | Kategorie: MTB
Zábava na maratonech nebo na TRAILECH? Colorado 401.
Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

» více novinek a videí