Regionem Orlicka: Žlutý dres hájí Němec Lennard Kämna

Regionem Orlicka: Žlutý dres hájí Němec Lennard Kämna

Datum vydání: 10.08.2013

 

Po dopolední časovce do žlutého Lennard Kämna, který si i v odpolední etapě udržel trikot lídra

 

V sobotu mladé závodníky čekala tvrdá práce, když museli zvládnout v jeden den dvě etapy, dopoledne časovku a odpoledne pak horskou etapu.

 

Na start časovky dlouhé 9,2 kilometru, která vedla od lanškrounské benzinové pumpy do vesnice Nepomuky a zpět, se postavilo 143 cyklistů a dvě cyklistky. Jezdci se museli poprat s čerstvým větrem a zvlněným profilem trati.
  

 
Tím, komu se to povedlo nejlépe, byl jezdec hájící barvy německé stáje Team Brandenburg – RSC Cottbus, Lennard Kämna. Sedmnáctiletý Němec prolétl trať v čase 12:17 a díky včerejšímu pátému místu si do odpolední části oblékl žlutý trikot.
 

 
Druhým v pořadí v boji proti chronometru byl Rakušan Markus Kopfauf (LRV Steiermark) a třetí místo vybojoval zástupce české cyklistiky a juniorský mistr republiky v časovce, Michal Schlegel z TJ Favorit Brno.

 

 

Před startem výrazně kopcovité odpolední etapy v Jablonném nad Orlicí, se nejprve představili držitelé trikotů jednotlivých soutěží. Kromě lídra závodu, Němce Kämny, jimi byli i nejlepší vrchař Jan Kovář (ČS Specialized Junior MTB Team), spurter a vítěz první etapy Eduard Hrachovina (CK FESO Petřvald) a rakouský borec Markus Kopfauf (LRV Steiermark). Průběžně nejlepším kadetem, který ovšem není nositelem žádného speciálního trikotu byl Lukáš Kunt z týmu REMERX – Merida Team Kolín. 
 

 

 
Osmdesát kilometrů dlouhá horská etapa odstartovala stoupáním na Červenovodské sedlo a řada závodníků měla již v této pasáži problém udržet poměrně vysoké tempo čela závodu.
 


Nicméně hlavní pole pelotonu drželo při sobě a rozčlenily jej až těžká stoupání do Drozdova, Crhova a zejména pak do Cotkytle, kde se zrodil i rozhodující únik etapy. Slovenského závodníka Juraje Bellana, který zaútočil již předtím v klesání z Crhova, dojeli ještě jeho krajan Martin Dubeň a Češi z týmu SKC Tufo Prostějov Petr Fiala a Matouš Hynek. Poslední vrchařskou prémii pro sebe získal Bellan před Hynkem a Dubeňem, čtvrtý zdolal těžký kopec Fiala, který se ale poté propadl zpět do hlavního pole.
 

 
Československá trojice se tak osamostatnila a udržela půl minutový náskok před zhruba třináctičlennou skupinou závodníků za nimi až do cíle závodu. Tam v tvrdém souboji triumfoval Dubeň před Hynkem a Bellanem.

 

Neúprosná pravidla měla dnes na svědomí diskvalifikaci hned třicítky závodníků, kteří nedokázali dojet v časovém limitu (15 % z čase vítěze). Dva jezdci nenastoupili na start a dalších devět etapu nedokončilo.
 


Do zítřejší závěrečné části tak nastoupí už pouze 104 jezdců. Mezi nimi bude i po dnešním dni průběžný lídr Lennard Kämna, vedoucí muž bodovací soutěže a odpolední vítěz Martin Dubeň, stejně tak jako nejlepší vrchař Jonathan Dinkler (Thüringer Radsport).

Výsledky:

2. etapa - časovka na 9,2 km:

1. Kämma (Něm.) 12:17, 2. Kopfauf (Něm.) +4, 3. Schlegel (Favorit Brno) +8, 4. Schubert (Něm.) +11, 5. Mandrysch (Něm.) +17, 6. Sekanina (Moravec Team) +18.

3. etapa 80 km:

1. Dubeň (SR) 2:06:10, 2. Hynek (SKC Tufo Prostějov), 3. Bellan (SR) oba +2, 4. Kopfauf +33, 5. Mandrysch, 6. Rajchart (Specialized CZ) +35.

Průběžné pořadí:

1. Kämma 4:09:36, 2. Bellan +2, 3. Kopfauf +3, 4. Schlegel +9, 5. Mandrysch +16, 6. Dubeň +17.
 
Foto: Petr Turek
 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí