Celkovým vítězem Regionem Orlicka domácí Schlegel!

Celkovým vítězem Regionem Orlicka domácí Schlegel!

Datum vydání: 11.08.2013

 

Za ideálního slunečného počasí se dnes ráno vydal peloton opět z lanškrounského hlavního náměstí na svou poslední štaci. Tou byla 93 kilometrů dlouhá etapa, ve které závodníci projížděli Letohradem, Žamberkem – zde se vydali směrem na České Libchavy, Ústí nad Orlicí a přes Českou Třebovou se vrátili zpět do Lanškrouna. O tom, že se nebude jednat o snadnou práci, svědčí i 1220 nastoupaných výškových metrů. 

 


 

Značně zredukovaný peloton, který čítal už pouze 104 z původních 153 cyklistů a cyklistek, se vydal vstříc rozřešení boje nejen o etapové vítězství, ale také o celkové prvenství a vítězství v jednotlivých kategoriích, v devět hodin ráno.
 


Hned od začátku si aktivně počínal jediný zbývající jezdec pražské Dukly v pelotonu, Michal Kohout, který vydržel sám v úniku zhruba dvacet kilometrů. Poté, co byl pohlcen pelotonem, se situace uklidnila a začalo se stoupat na Šedivec.
 

 
Vrchařskou prémii zde pro sebe získal německý závodník a držitel puntíkatého trikotu Jonathan Dinkler (Thüringen Radsport) před Janem Rajchartem (Specialized CZ). Výsledek této a následující druhé prémie nakonec přesně kopíroval konečné umístění obou jezdců ve vrchařské soutěži. Ale ke konečnému zúčtování se ještě vrátíme...

 

 

Po výšlapu na Šedivec jakoby se přestalo závodit, když hlavní pole značně zvolnilo ve svém tempu. Ve sjezdu z druhé vrchařské prémie došlo bohužel k letos prvnímu vážnějšímu zranění, když jeden z německých jezdců, naštěstí v nepříliš vysoké rychlosti, upadl a musel být převezen sanitkou k ošetření.

 


 

Závodit se začalo opět až před Ústím nad Orlicí, kdy zaútočil slovenský mladík Tomáš Harag. Jeho počínání jakoby probudilo chuť k závodění i u ostatních chlapců a ve stoupání na Andrlův chlum se jelo opět v tempu. Prvním na kopci byl právě Harag, ale na jeho záda už mu dýchalo dalších deset silných závodníků, z nichž někteří mohli pomýšlet na celkové vítězství. Dá se říci, že od této chvíle se závodilo naplno, neboť ve vedoucí skupince jel i Michal Schlegel, průběžně čtvrtý závodník klasifikace, který ztrácel před dneškem na lídra závodu Němce Kämnu pouhých 9 sekund.
 

 
Náskok uprchlíků se šplhal až k jedné minutě, a přes snahu německých závodníků hajících žluté barvy svého lídra, se snižoval jen minimálně. Když ani těžké stoupání na Skuhrov nevzalo odhodlání a sílu uprchlíků, bylo čím dál tím víc jasné, že německý závodník přijde o celkové vítězství.
 

 
Z vedoucí skupiny nakonec vykrystalizovalo pět závodníků, Petr Fiala (SKC Tufo Prostějov), Mariusz Gasiorowski (ALKS Stal OCETIX), Tomáš Harag (Slovakia National Team), Jan Rajchart (Specialized CZ) a Michal Schlegel (TJ Favorit Brno), kteří ve stejném pořadí také proťali cílovou čáru.
 

 

 
Tento výsledek znamená, že celkovým vítězem se stal domácí jezdec Michal Schlegel, druhé místo patří dnešnímu vítězi Petru Fialovi a třetí příčku obsadil Jan Rajchart. 

 

Vrchařskou soutěž vyhrál těsně Němec Jonathan Dinkler před Janem Rajchartem. Trikot s modrými puntíky pak patří Slováku Martinu Dubeňovi.
 

 
Závod dokončilo pouze 99 závodníků, což představuje necelé 2/3 původního počtu jezdců. Tento fakt mimo jiné svědčí o náročnosti tohoto závodu.

 
Foto: Petr Turek
 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí