Budoucí cyklistické hvězdy opět na startu v Lanškrouně

Budoucí cyklistické hvězdy opět na startu v Lanškrouně

Datum vydání: 01.08.2018

Sportovní klub policie Duha Lanškroun připravuje již 32. ročník Mezinárodního cyklistického etapového závodu Regionem Orlicka 2018 p​ro kategorii Juniorů.

Na start se postaví 160 cyklistů ze 7 zemí. Závod čítající 269 km rozdělených do 4 etap se uskuteční v termínu 3. až 5. srpna 2018 a jeho hlavním centrem bude tradičně město Lanškroun, město spojené se slavnými jmény české i světové cyklistiky.
 
Již 32 let patří etapový závod Regionem Orlicka ke sportovním vrcholům nejenom Pardubického kraje. O jeho jedinečném postavení v rámci české cyklistiky svědčí také slavná jména, která jsou zapsaná do listiny jeho vítězů. Jsou mezi nimi někdejší i současné hvězdy světové cyklistiky, vítězové etap Tour de France nebo cyklistických monumentů.
 
20. ročník v roce 2006 oslavil vítězstvím trojnásobný mistr světa, šestinásobný vítěz zeleného dresu tedy bodovací soutěže slavné Tour de France Peter Sagan. V roce 2005 slavil celkový triumf odchovanec lanškrounské cyklistiky Leopold König, hvězda profesionálního pelotonu, kterému se jako jedinému z Čechů podařilo vydobýt prestižní umístění TOP 10 na všech Grand Tour tedy italském Giru, francouzské Tour a španělské Vueltě.


 
V Lanškrouně v roce 2010 rovněž zvítězil úřadující mistr republiky kategorie Elite a opora nejlepší české profesionální stáje Elkov-Author Josef Černý. 28.ročník v roce 2014 pro sebe rozhodl německý reprezentant Lennard Kemna (Team Sunweb), který se o pár týdnů později stal juniorským mistrem světa v časovce jednotlivců.
 
Ale i v raných dobách závodu startovali v Lanškrouně slavná jména. 3. ročník vyhrál jeden z nejlepších českých profesionálů, vítěz Závodu míru Pavel Padrnos, který byl 4-krát nepostradatelným členem vítězného týmu Tour de France a patří mu 3 etapová prvenství „Staré dámy“. V 5. ročníku v roce 1991 triumfoval rakouský reprezentant Peter Lutenberger, pozdější vítěz Okolo Švýcarska a excelentní vrchař profesionálního pelotonu, který dosáhl na pátou příčku celkového pořadí Tour de France
 
Na start 32. ročníku Regionem Orlicka 2018 se postaví na 160 mladých cyklistů (rok narození 2000, 2001 a mladší) ze 7 zemí. Vedle domácích týmů potvrdili svou účast také zástupci Německa, Rakouska, Polska, Slovenska, ale i Dánska a Belgie.
 
Závodníky čeká od pátku 3. do neděle 6. srpna 2018 celkem 269 km rozdělených do 4 etap. Regionem Orlicka zahájí v 16.00 hod. páteční slavnostní představování týmů na lanškrounském náměstí M. Marků. Následovat bude slavnostní start v 17.00 hod. a I. etapa tzv. „Rudoltická“, která se jede na okruzích s opakovanými průjezdy hostitelským městem Lanškroun. V sobotu závodníky čeká nejnáročnější den, který začíná ranní časovkou a končí odpolední III. etapou, která je právem nazývána „královská“ a zavede závodníky do hor, kde na ně čeká 5 kategorizovaných vrchařských prémií a mnoho dalších stoupání. Nedělní závěrečná IV. etapa pak potvrdí celkového vítěze 32. ročníku Regionem Orlicka 2018. Slavnostní ceremonie dekorování vítězů proběhne v neděli ve 13.00 hod. tradičně v zahradě lanškrounského zámku na nám. A. Jiráska.
 
 
Mladí závodníci budou moci změřit své síly v celkem šesti soutěžích. Vedle hlavní kategorie o celkové prvenství Regionem Orlicka tedy Soutěže jednotlivců, kdy první jezdec průběžného pořadí poveze žlutý trikot, se závodníci utkají ve Sprinterské soutěži – bílý trikot s modrými puntíky, v Soutěži o nejlepšího vrchaře – bílý trikot s červenými puntíky a v Soutěži o nejlepšího juniora prvním rokem roč. narození 2001 – bílý trikot. Dále je vypsaná Soutěž o nejlepšího kadeta ročník narození 2002 a 2003 a Soutěž družstev, kde se sčítají časy prvních tří jezdců stejného týmu.
 
Podrobnosti k závodu na webové stránce http://www.skpduha.cz/regionem-orlicka.


 
Zdroj: TZ pořadatelé
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí