Regionem Orlicka 2018: Saganovi rostou nástupci, Region opanoval opět po roce německý cyklista

Regionem Orlicka 2018: Saganovi rostou nástupci, Region opanoval opět po roce německý cyklista

Datum vydání: 05.08.2018

Kadeti řádili na Regionu i v neděli - poslední etapu vyhrál ve spurtu nezvykle velké čelní skupiny za deště Martin Svrček z Akadémie Petr​a Sagana, celkovým vítězem je Němec Jakob Geßner (Thüringer Radsport Verband). 

Nedělní dopolední etapa uzavřela třídenní klání mladých cyklistických nadějí z celé Evropy, kterých letos dorazilo do Lanškrouna ze sedmi zemí na 160. Po předešlých parných dnech se mohl peloton těšit z mírnějších klimatických podmínek, ačkoliv závodění poněkud znepříjemnil v našich krajích poslední dobou málo vídaný déšť. 

Cenu za bojovnost by dnes měli dostat dva uprchlíci, kteří strávili v úniku dlouhých 70 kilometrů - Jan Kašpar (Mapei Merida Kaňkovský) a Marek Bugár (ŠG Trenčín). Náskok této dvojice dokonce přesáhl na závodě Regionem Orlicka zřídka vídaných 3 minut. Nicméně hlavně Kašpar, dvanáctý muž průběžného pořadí, představoval nebezpečí pro tým lídra závodu Jakoba Geßnera. Borci ze stáje Thüringer Radsport Verband se už před polovinou etapy sešikovali na čele pelotonu a jejich tempo znamenalo postupné ukrajování z náskoku statečné dvojice, která byla nakonec dojeta v předposledním kopci dne necelých 20 kilometrů před cílem. 

Ani tradičně selektivní stoupání do Skuhrova pak nebylo místem žádného většího dramatu, jelo se od podlahy a čelo zůstalo kompaktní až do cílového Lanškrouna. Tam nakonec dorazilo pohromadě čelo závodu čítající 40 jezdců. Z nich se jako nejrychlejší prosadil slovenský kadet Martin Svrček (CYS - Akadémia Petra Sagana), jenž v rychlém finále na kluzkých kostkách nedal šanci druhému Timu Oelkemu (Thüringer Radsport Verband). Ten předváděl vyrovnané nadprůměrné výkony po celé tři dny a odměnou je mu trikot s modrými puntíky pro vítěze bodovací soutěže. Třetí dnes finišoval po celý víkend velice aktivní Vladimír Mikšaník (ACK Stará ves nad Ondřejnicí). 

První dvě příčky na podiu při vyhlašování celkové klasifikace obsadili němečtí cyklisté. Historicky 32. vítězem Regionu se stal Jakob Geßner (Thüringer Radsport Verband), jenž dokončil etapu s přehledem v první skupině. Druhý je Leon Brescher (Team Wipotec RLP) a třetí místo putuje do Slovenska - postaral se o něj Adam Foltán z MŠK Žiar nad Hronom. Další tři příčky už obsadili tuzemští junioři - čtvrtý Jakub Bouček (CK Příbram - Fany Gastro), pátý Adam Doležal (ČEZ Cyklo Team Tábor) a šestý Vojtěch Řepa (TJ Favorit Brno). 
 
Titulem nejlepšího vrchaře se i díky luxusnímu náskoku z předešlých dní mohl nechat ověnčit Alexander Tarlton (Team Wipotec RLP), jeho parťák a druhý muž celkového pořadí Leon Brescher je nositelem trikotu bílého. Německou nadvládu týmů Thüringer Radsport a Team Wipotec RLP ve všech hodnocených soutěžích narušili jen slovenští cyklisté. Kromě celkově třetího Foltána je další velkou poctou dnešnímu vítězi Svrčkovi modrý dres pro nejlepšího kadeta. 
 
Za zmínku nakonec stojí i to, že kromě kvalitní sportovní podívané pro diváky a fanoušky cyklistiky, se Region těší čím dál větší oblibě u manažerů zahraničních týmů. Na základě ohlasů spokojených sportovních šéfů (nejen) zahraničních celků je možné v následujících letech očekávat nárůst účasti stájí ze západní Evropy. A tím i nadále se zvyšující konkurenci a motivaci pro české jezdce. 
 

Celkové výsledky závodu Regionem Orlicka 2018 po čtvrté etapě zde.
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí