Regionem Orlicka 2018: Sobotní dominance líhně talentů z Německa

Datum vydání: 04.08.2018

Něme​čtí cyklisté ovládli sobotní klání na Regionu Orlicka, Jakob Geßner (Thüringer Radsport Verband) prolétl v suverénně nejrychlejším čase dopoledním testem v boji proti chronometru, odpolední horskou etapu zvládl nejlépe držitel puntíkatého trikotu - Alexander Tarlton (Team Wipotec RLP).

Dopolední suverénní představení německého mladíka znamenalo, že žlutý trikot měnil majitele. Vítěz včerejší etapy a lídr závodu, Pavel Bittner (MAPEI MERIDA KAŇKOVSKÝ), svou pozici v časovce bránil skvěle - zajel jedenácté místo - ale bohužel pro něj udělal chybu, když vyjel do protisměru za což "koupil" penalizaci 20 sekund a v průběžném pořadí spadl mimo top 20. 

Geßner (Thüringer Radsport Verband) jako jediný z celého pelotonu zajel osm kilometrů v čase pod 10 minut. Nejbližší soupeř ve výsledkové listině časovky, krajan Leon Brescher (Team Wipotec RLP), byl o celých 20 sekund pomalejší. I další dvě pozice pak patřily německým cyklistům. Třetí byl Calvin Dik (LV Brandenburg) a čtvrtý Tim Oelke, parťák vítězného Geßnera. 
 
Do odpolední etapy tak startoval ve žlutém Geßner, bílý trikot oblékl Brescher, modré puntíky zůstaly Bittnerovi a za vedení ve vrchařské soutěži si vysloužil pro změnu červené puntíky Němec Alexander Tarlton (Team Wipotec RLP). A právě poslední jmenovaný měl sehrát hlavní roli v odpolední královské etapě startující v Jablonném nad Orlicí. 
 
Už při předstartovním rozhovoru Tarlton naznačil, že se německý tým chystá útočit v pozdějších pasážích etapy a minimálně udržet puntíkatý a bílý trikot. A povedlo se jim nakonec ještě více. Tarlton totiž nakonec vyhrál i celou etapu a to před týmovým parťákem v bílém - Leonem Brescherem. Pro třetí místo do cíle dospurtoval po velice náročné horské, horkem a místy i deštěm poznamenané etapě Slovák Adam Foltán (MŠK ŽIAR NAD HRONOM). 

Žlutý trikot si před nedělní rozhodující etapou udržel po excelentním výkonu v časovce a zkušeném představení v horách další Němec Geßner. V cíli totiž nechyběl v 
elitní devítičlenné skupině, v rámci které cílovou pásku proťali i čtyři čeští cyklisté. Nejlepším z nich byl na čtvrtém místě Adam Doležal z ČEZ CYKLO TEAM TÁBOR. 

Výsledky II. etapy zde.
Výsledky III. etpay zde.

 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí