Regionem Orlicka 2018: Sobotní dominance líhně talentů z Německa

Datum vydání: 04.08.2018

Něme​čtí cyklisté ovládli sobotní klání na Regionu Orlicka, Jakob Geßner (Thüringer Radsport Verband) prolétl v suverénně nejrychlejším čase dopoledním testem v boji proti chronometru, odpolední horskou etapu zvládl nejlépe držitel puntíkatého trikotu - Alexander Tarlton (Team Wipotec RLP).

Dopolední suverénní představení německého mladíka znamenalo, že žlutý trikot měnil majitele. Vítěz včerejší etapy a lídr závodu, Pavel Bittner (MAPEI MERIDA KAŇKOVSKÝ), svou pozici v časovce bránil skvěle - zajel jedenácté místo - ale bohužel pro něj udělal chybu, když vyjel do protisměru za což "koupil" penalizaci 20 sekund a v průběžném pořadí spadl mimo top 20. 

Geßner (Thüringer Radsport Verband) jako jediný z celého pelotonu zajel osm kilometrů v čase pod 10 minut. Nejbližší soupeř ve výsledkové listině časovky, krajan Leon Brescher (Team Wipotec RLP), byl o celých 20 sekund pomalejší. I další dvě pozice pak patřily německým cyklistům. Třetí byl Calvin Dik (LV Brandenburg) a čtvrtý Tim Oelke, parťák vítězného Geßnera. 
 
Do odpolední etapy tak startoval ve žlutém Geßner, bílý trikot oblékl Brescher, modré puntíky zůstaly Bittnerovi a za vedení ve vrchařské soutěži si vysloužil pro změnu červené puntíky Němec Alexander Tarlton (Team Wipotec RLP). A právě poslední jmenovaný měl sehrát hlavní roli v odpolední královské etapě startující v Jablonném nad Orlicí. 
 
Už při předstartovním rozhovoru Tarlton naznačil, že se německý tým chystá útočit v pozdějších pasážích etapy a minimálně udržet puntíkatý a bílý trikot. A povedlo se jim nakonec ještě více. Tarlton totiž nakonec vyhrál i celou etapu a to před týmovým parťákem v bílém - Leonem Brescherem. Pro třetí místo do cíle dospurtoval po velice náročné horské, horkem a místy i deštěm poznamenané etapě Slovák Adam Foltán (MŠK ŽIAR NAD HRONOM). 

Žlutý trikot si před nedělní rozhodující etapou udržel po excelentním výkonu v časovce a zkušeném představení v horách další Němec Geßner. V cíli totiž nechyběl v 
elitní devítičlenné skupině, v rámci které cílovou pásku proťali i čtyři čeští cyklisté. Nejlepším z nich byl na čtvrtém místě Adam Doležal z ČEZ CYKLO TEAM TÁBOR. 

Výsledky II. etapy zde.
Výsledky III. etpay zde.

 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Peter Sagan jel svůj poslední závod, vybojoval stříbrnou medaili na mistrovství Slovenska MTB
24.07.2024 | Kategorie: MTB

Peter Sagan na Slovenském mistrovství horských kol v Košicích obsadil druhé místo. Tento výsledek pravděpodobně znamenal jeho poslední profesionální závod. 

 
Sokolovská 24 MTB: 6. ročník – Mistrovství ČR na 24 hodin MTB
24.07.2024 | Kategorie: MTB, ostatní
Již po šesté se uskuteční oblíbený vytrvalostní závod Sokolovská 24 MTB.
Výsledky: MČR XCO Harrachov
20.07.2024 | Kategorie: MTB
Kompletní výsledková listina z MČR v Harrachově.
Giant představil nejnovější generaci svých gravel kol
18.07.2024 | Kategorie: MTB, cyklokros
Nová řada gravel kol je vybavena vnitřním vedením kabelů a integrovaným úložným prostorem pro vyšší rychlost a všestrannost.
Perfektní sportovní doplněk – prémiové samolepky na kolo
16.07.2024 | Kategorie: Komerční sdělení

Vítejte ve světě, kde váš cyklistický zážitek právě dostal novou dimenzi. StickersMakers vyrábí prémiové samolepky určené pro amatérské i profesionální sportovce.

» více novinek a videí