Regionem Orlicka 2018: V tuzemských tropech vládl mladý český talent!

Regionem Orlicka 2018: V tuzemských tropech vládl mladý český talent!

Datum vydání: 03.08.2018

Již 32. ročník prestižního mezi​národního juniorského etapového závodu odstartoval tradičními rudoltickými okruhy a v tropickém letním dni vstoupil do závodu vítězně mladý talent tuzemské cyklistiky - Pavel Bittner ze stáje Mapei Merida Kaňkovský.

Navzdory úmornému vedru odstartoval Region Orlicka v opravdu slušném tempu, které už po prvních dvou okruzích roztrhalo peloton na kousky. Čelní skupina ale i tak zůstala velice početná a navzdory epizodním snahám některých cyklistů o únik to tak zůstalo až do samotného konce. Rychlý průběh první etapy (průměr čelní skupiny v cíli přesáhnul 42 km/h), jejíž tempo zpomalil snad jen opožděný vlak na přejezdu, byl mimo jiné rovněž důsledkem vysoké konkurence. Na start se totiž postavilo kromě domácích týmů i celkem 5 německých stájí a také týmy z Belgie, Dánska či Slovenska. 

Etapa nakonec dospěla ke sprinterskému rozuzlení. Stalo se tak i díky naplánované a perfektně dodržené taktice dnes nakonec vítězného týmu Mapei Merida Kaňkovský. Trenér Kaňkovský si byl vědom síly jednoho ze dvou prvoročáků ve svém týmu - Pavla Bittnera a do posledního okruhu poslal své jezdce na špici, aby k vrchařské prémii nad Lanškrounem dovezli čelo závodu pohromadě. Pak už to bylo jen na rychlíkovi Bittnerovi, aby týmu oplatil důvěru a to se mu povedlo do puntíku. V krásném a těsném sprintu s cílem pod lanškrounským hlavním náměstím nedal nikomu z hladových soupeřů šanci. 



Bittner porazil v dramatickém spurterském souboji druhého Němce Robina Gärthöffnera (Team Wipotec RLP) a třetí příčku na bedně bral Slovák Dávid Sikora z Akadémie Petra Sagana. Bittnerovi patří kromě žlutého trikotu navíc i dres s modrými puntíky pro lídra bodovací soutěže a modrý trikot pro nejlepšího kadeta. V průběžném pořadí vede český jezdec před Gärthöffnerem, třeí je Vojtěch Řepa (Favorit Brno). 
 
 
V souboji o puntíkatý trikot dnes svedli krásný souboj Vladimír Mikšaník (ACK Stará Ves nad Ondřejnicí) s Němcem Alexanderem Tarltonem (Team Wipotec RLP). Na všech třech vrchařských prémiích bojovali o vítězství právě tito dva borci, jednou porazil svého soka Mikšaník, dvakrát byl lepší Tarlton a oblékl si tak puntíkatý trikot. Na obou sprinterských prémiích naopak kraloval další Čech - Vojtěch Řepa z Favoritu Brno. Nicméně vzhledem k tomu, že etapový triumf je ceněn bodově více, je lídrem bodovací soutěže chlapec vedoucí celý závod a hlavní hrdina dne - Pavel Bittner. 

Výsledky 1. etapy.

 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
» více novinek a videí