Recenze držáku mobilu na kolo SP-Connect - Bike Bundle Universal

Recenze držáku mobilu na kolo SP-Connect - Bike Bundle Universal

Datum vydání: 16.05.2018

Recenze držáku ​Bike Bundle Universal od firmy SP-Connect.

Již delší dobu jsem hledal solidní navigační řešení na kolo, které by nahradilo z bývalé práce půjčený Garmin Oregon 550. Rozhodl jsem se jít cestou smartphonu, abych nemusel vozit na výlety dvě zařízení a řešit dvojité nabíjení. Hledal jsem tedy poctivý držák s možností uchycení na smartphone Huawei Y6 II Compact a v následujícím článku jsem sepsal své zkušenosti.
 
Po zevrubném průzkumu možností jsem se rozhodl pro univerzální držák od firmy SP-Connect. Jedná se o sadu Bike Bundle Universal, která je kompatibilní se všemi značkami mobilních telefonů (nalepovací řešení) a slibuje trvanlivé a kvalitní uchycení. Nalepovací interface je možné připevnit přímo na telefon nebo na pouzdro.

Zvolil jsem variantu silikonového pouzdra, které budu používat výhradně pro cesty na kole. Pro normální používání telefonu mám jiné pouzdro. Telefon má ještě nalepené tvrzené ochranné sklo pro ochranu displeje.
 
Obsah balení

 
      
Držák je dodáván v úhledné krabičce, která obsahuje univerzální interface a celou řadu montážních prvků.


 
Univerzální rozhraní (Universal Interface)

Základní prvek sady. Přilepuje se na zadní stranu smartphonu nebo na ochranné pouzdro. Speciálně vyvinutá lepící vrstva od firmy 3M lze nalepit na většinu neporézních materiálů jako je plast, sklo nebo kov. Tato lepící vrstva lze také nalepit na silikon, což umí jako jediná sada, kterou jsem našel.


 

Držák na řídítka (Clamp Mount)

Lze jej upevnit na řídítka nebo na jakýkoliv rám s šířkou od 23 do 43 mm. Do Clamp Mount se zasouvá adaptér Micro Rail a na něj se pak upevňuje Universal Interface se smartphonem. Zasunutí Micro Rail proběhlo bez problémů a oba komponenty drží výborně. Micro Rail lze bez problémů zase vysunout. Bez zasunuté kolejničky Micro Rail je možné připojit výrobky GoPro.
 
Upevnění na představec (Stem Mount)

K namontování je v sadě klíč a šroub. K držáku je dodaný ještě jeden adaptér Micro Rail.
 
Opěrka (Stand Tool)
Lze použít na opření telefonu třeba na stole. Pro mě zatím zbytečné.
 
Záslepka do univerzálního rozhraní (Case Cap)

Záslepka je dobrá, pokud chcete chránit Universal Interface při normálním používání smartphonu. Nedostane se dovnitř prach a různé žmolky třeba z kapsy.
 
Adaptér MicroRail

Zasouvá se do držáku na řídítka nebo představec, už o něm byla řeč.
 
MicroRail kolečko s lepící vrstvou

Toto je dobré, pokud byste chtěli kombinovat například smartphone a powerbanku. Micro Rail kolečko nalepíte na powerbanku a přes další Universal Interface pak smartphone.
 
Nalepení Universal Interface

Sadu jsem se rozhodl používat s pouzdrem, které budu mít u kola a v případě potřeby do něj smartphone vložím. Zvolil jsem jednoduché, průhledné, silikonové (TPU) pouzdro značky Kwmobile.


 
Záda pouzdra jsem nejdříve pořádně očistil alkoholem napuštěným ubrouskem, který byl přiložený v sadě Bike Bundle Universal. Potom jsem pouzdro ještě vyleštil hadříkem, který byl zase přiložený k pouzdru. Odlepil jsem ochrannou fólii lepící vrstvy, opatrně přiložil a 30 sekund na pouzdro jemně tiskl. Po promačkání z obou stran a kontrole jsem s výsledkem spokojen. Obě části pevně drží.

Připevnění držáku na řídítka

K připevnění na kolo jsem zvolil horní část představce. Použil jsem Clamp Mount, který jsem pomocí přiloženého klíče otočil o 90 stupňů. Clamp Mount jsem jemně přitlačil a přichytil páskem přiloženým k sadě. Vše dotáhl a zkontroloval.
 
 
Pouzdro s nalepeným Universal Interface jsem nasadil na držák a twist and lock pohybem zamknul. Nejdříve byl smartphone trochu nakřivo, ale po několika uvolněních a nastavení držáku jsem jej dostal do požadované polohy. 



První zkušenosti při jízdě

První zkušenosti z jízdy byly velmi dobré, držák fungoval podle očekávání a smartphone byl uchycen pevně. Potěšilo mě, že jsem mohl telefon ovládat i při pomalejší jízdě, takže jsem při vyjížďce zapínal displej, když jsem potřeboval. Jel jsem v poměrně slunečném odpoledni a bylo třeba mít zvolený jas na sto procent.   

Navigace a navigační software

Při výletech je opravdu nepraktické na každé křižovatce zastavovat, vytahovat telefon a řešit, kudy kam, takže navigaci používám poměrně často. V poslední době nejvíce používám Mapy.cz. Doma si nejdříve na velkém monitoru a pc naklikám trasu a přes batůžek trasu synchronizuji se smartphonem. Trasa je samozřejmě k dispozici i offline.


 
Snažím se připravit trasu tak, abych se co možná nejvíc vyhnul provozu, takže vybírám i lesní a polní cesty.    

Závěr

Bike Bundle Universal je kvalitní výrobek, který lze jednoduše připevnit na jakýkoliv smartphone a libovolné kolo. Držák funguje dle očekávání a nahradil mi původní navigaci Garmin. Za mě lze určitě doporučit.
 
Podrobné informace o produktu získáte na příslušenství.shop.cz.
 

Zdroj a foto: Příslušenství.shop
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí