RBB Tour v dubnu, Okolo jižních Čech v září

RBB Tour v dubnu, Okolo jižních Čech v září

Datum vydání: 07.04.2024

Cyklistická sezona v Jihočeském kraji slibuje napínavé závody a mezinárodní účast. Jan Hájek a jeho tým připravují pro fanoušky silniční cyklistiky dva významné etapové závody, které přilákají špičkové týmy z celé Evropy.

Závodníci se mohou těšit na náročné trasy v malebném prostředí Jindřichohradecka a jižních Čech, zatímco rodiny s dětmi na doprovodné akce.

Příznivci silniční cyklistiky se i v roce 2024 mají na co těšit. Už tradiční pořadatel závodů Jan Hájek se svým týmem a zázemí v J. Hradci chystá velké akce.

RBB Tour (25. ročník Memoriálu Jiřího Hudínka) se pojede v termínu 12.- 14. dubna 2024. „Je to mezinárodní etapový závod pro kategorie muži Elite a U23,“ upřesňuje Hájek.
 


Bude to zajímavá podívaná, startovní listiny se plní. A trasy? V srdci Jindřichohradecka, kde je Jan Hájek doma, jsou výjimečné:

I. etapa: pátek 12.4. Strmilov (časovka jednotlivců – 12 km): Strmilov – Bořetín – Česká Olešná – Strmilov.
II. etapa: sobota 13.4. Popelín (silniční závod – 163 km): Popelín – Horní Olešná – Zahrádky – Bořetín – Česká Olešná – Popelín (10x okruh)
III. etapa: neděle 14.4. Český Rudolec (silniční závod – 155 km): Český Rudolec – Peníkov – Stálkov – Matějovec – Český Rudolec (10x okruh)

„Při těchto závodech budeme už tradičně pořádat v sobotu v Popelíně závod pro děti,“ upozorňuje Hájek především rodiče. Vypsané kategorie: 6 – 8 let, 9 – 11 let. „V hlavní kategorii mužů očekáváme na startu okolo sto dvaceti závodníků. Dorazí nejenom z předních domácích týmů jako ATT Investments a ELKOV – Kasper, ale i ze zahraničních – Německa, Rakouska, Polska, Holandska, Dánska, Slovenska.
 
Závod Okolo jižních Čech je vrcholem programu silničních cyklistů na jihu Čech. Pořadatelé v roce 2024 připravují už 11. ročník. „Je to mezinárodní etapový závod UCI – Evropský pohár kategorie muži Elite a U23,“ vysvětluje ředitel prestižní akce Jan Hájek. Termín: 5.- 8.září
 
Etapy:

I. čtvrtek 5.9. Třeboň – Jemnice 163 km
II. pátek 6.9. České Velenice – Studená 150 km
III. sobota 7.9. Český Krumlov – Horská Kvilda 134 km
IV. neděle 8.9. Trhové Sviny – Jindřichův Hradec 161 km

Při tomto mimořádném závodě, který má centrum v Jindřichově Hradci, zavítáme i do České Kanady, Novohradských hor, a Šumavy. Dotkneme se kraje Vysočina a západních Čech. Rádi se vracíme do měst, která s námi spolupracují dlouhodobě, ale čas od času zařadíme z důvodu atraktivity i města nová.

Před dojezdem závěrečné čtvrté etapy v Jindřichově Hradci uspořádáme rovněž tradičně závod pro děti a handicapované,“ informuje Jan Hájek.“ Letos bude poprvé v historii závodu zařazena etapa, kterou můžeme nazývat – horská. „Jedná se o třetí etapu. Pojede se na trase Český Krumlov – Horská Kvilda. Délka, jak to u horských etap bývá, sice nebude nějak závratná (134 km), ale v jejím průběhu nastoupají závodníci 3 100 výškových metrů. Na závěr absolvují desetikilometrové stoupání Rejštejn – Svojše s cílem u Hotelu Rankl.

Přípravy na závod jsou v plném proudu, věříme, že se vše za přispění pořadatelů, ZZS Jč.k., Policie ČR, MP, SDH, zdárně podaří,“ dodal Hájek. Velice děkujeme všem sponzorům, partnerům, městům a obcím. Prostě všem, kteří nám se závodem pomáhají a bez kterých by to rozhodně nešlo! 

V jižních Čechách se tak letos odehraje bezesporu zajímavá sezona silniční cyklistiky s velkými vrcholy.
 
Partnerem závodů je CYKLOŠVEC a Stevens bikes
 
Další informace o závodech a fotodokumentace z předešlých ročníků na www.rbbtour.cz.

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí