Představení RBB INVEST FORCE CYCLING TEAMU

Představení RBB INVEST FORCE CYCLING TEAMU

Datum vydání: 21.01.2019

Nově působící tým, který navazuje na tradici Jindřichohradecké ​cyklistiky se zrodil na podzim roku 2018.

S odhodláním prosadit se na české cyklistické scéně. Takový je cíl RBB INVEST FORCE CYCLING TEAMU.

"Začleněním mládeže pod vedením trenéra Pavla Vršeckého nám přišlo jako ideální koncept pro podporu mladých talentů. Zároveň jsme vytvořili navazující krok a to ve skupině závodníků přecházejících do kategorie U23," informuje Jan Hájek.

Jeho slova pak doplňuje manažer Lukáš Horák.

"Byl to náročný úkol, zajistit potřeby mládeže a zároveň vhodně na tuto skupinu navázat výběrem U23 závodníků. Kromě toho se v našich barvách objeví i ženy."

Složení teamu je pak následující:

Kadeti: Jan Vondráček a Josef Otta
Junioři: Jakub Bouček, Josef Čekal a David Kopelent
U23: Jáchym Štemberk, Jakub Pileček, Ondřej Mach a Jan Vochoska
Ženy: Tereza Valentová a Veronika Kotalová

„Všechny výsledky jsou vždy založené na spolupráci. To je alfa omega cyklistiky. Jedinec moc  nezmůže. Kolektiv je dobrý ale nejen pro závody, ale i pro trénink. Kluci v loňské sezóně výborně reprezentovali v zahraničí, hlavně tedy v Itálii a Polsku. Tihle závodníci určitě mají perspektivu, navíc je trénink baví, což je také velmi důležité,“ dodává jejich trenér Pavel Vršecký.

Dlužno dodat, že se v Česku pravidelně prosazovali zejména junior Jakub Bouček, který navíc pravidelně oblékal reprezentační dres, a kadet Jakub Čekal. V Českém poháru na silnici dohromady vybojovali pět pódiových umístění. Josef Čekal na sebe upozornil zejména v Itálii, když na GP Sappada, závodu kopírující etapu Giro d'Italia, obsadil v silné konkurenci třetí místo. O ještě větší úspěch se pak zasloužil v Polsku, kdy se dokázal prosadit v konkurenci juniorů a vybojoval třetí místo v etapě na Tour Dolny Slask a třetí místo v celkovém hodnocení Po Ziemi Lodzskiej. Jakub Bouček, kromě svých reprezentačních povinností, zase několikrát stanul na pódiu v Rakousku.
 
 
O zajištění se starají:

Vedení týmu:  Jan Hájek a  Lukáš Horák. Trenér mládeže: Pavel Vršecký.
Sportovní ředitel: František Pileček. Trenér U23: Mgr. Michal Kollert.
Sportovní lékaři: MUDr. Karel Martínek a Mgr. Aleš Řehoř.
Koordinátorka: Romana Klementová.
Mechanici a doprovod: Jiří Šlemr, Pavel Štemberk a Pavel Čekal.
 
Dostáváme se tak ke skupině závodníků U23.
    
Ke složení týmu  U23 a jeho zajištění pak dodává jeho sportovní ředitel František Pileček toto:

„Byl a je to opravdu nelehký úkol, ale beru to i pro mě jako výzvu. S manažerem týmu panem Horákem jsme se rozhodli a začali dávat dohromady kategorii U23 celkem pozdě a tak většina talentovaných juniorů přecházejících do U23 měla již podepsáno a nebo jednala. Vše jsme nakonec přehodnotili a vydali se pro tento závodní rok klidnou cestou s tím, že pro nadcházející roky budeme počítat s 10 -12 závodníky kategorie U23. Velkým přínosem pro tým U23 bylo angažování trenéra Mgr. Michala Kollerta. Jeho tréninkový proces s individuálním přístupem ke každému závodníkovi spolu s testy, které kluci absolvovali u Mgr. Řehoře v Brně, je neocenitelný a v tuto dobu jsem s přístupem všech stran velice spokojen. Závěrem bych chtěl říci, že vybudování takového týmu, který se zaměřuje na mládež a jeho přestup do kategorie U23 je v českých podmínkách velice těžké a proto jsem rád, že takový tým s tímto konceptem mohl vůbec vzniknout."

Závodní program začíná v rakouském Leondingu, následuje Hlohovec a Bíteš. Určitě pojedeme celý ČP, RBB Tour a Okolo Jižních čech. V zahraničí nás čekají závody v Německu, Polsku, Rakousku a Belgii. V únoru čeká RBB INVEST CYCLING TEAM čtrnáctidenní společné soustředění ve španělském Calpe. Na začátku března se U23 opět vrátí na 10 dní do Calpe a mládež odjíždí na soustředění do italské Montebelluni.
 
Zdroj a foto: RBB INVEST FORCE CYCLING TEAM

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí