Quintana s Valverdem budou tvořit super silné duo

Datum vydání: 22.11.2014

Dnešní zpráva o tom, že Alejandro Valverde společně s Nairem Quintanou vynechají Giro d'Italia a pojedou oba Tour de France a Vueltu, byla dosti překvapivá.

Vítěz celkového bodování UCI, Valverde, společně se suverénem letošního Gira d'Italia, Quintanou, se však po dohodě s celým týmem, včetně šéfa Ensebia Unzuého, dohodli, že bude pro všechny nejlepší, když tito dva borci spojí své mocné síly. 

Eusebio Unzué toto rozhodnutí pro týmový web vysvětluje takto: 

"Poté, co jsme zvážili vše pro a proti, jsme došli k závěru, že tým bude o hodně silnější, když budou společně oba dva závodit. Když se rozdělí, oslabí nás to. Teoreticky bychom se mohli soustředit na více závodů, kdyby závodili každý zvlášť, ale oba s tímto rozhodnutím souhlasili a tento nápad se jim zdá zajímavý. Umožňuje jim to totiž rozložit zodpovědnost mezi sebe a jako tým bychom tak měli být pro naše soupeře ještě obávanější."

Unzué nezapomíná ani na další výtečné cyklisty, kterých má v týmu skutečně požehnaně. I oni by se měli dříve či později dočkat velkých příležitostí. 

"Od mladých kluků v čele s Beñatem Intxaustim, Jesusem Herradou, Ionem Izaguirrem či Juanjem Lobatem očekáváme, že budou nadále pracovat na svém potenciálu stát se lídry v budoucnu."

Alejandro Valverde jde na Tour v roli pomocníka Quintany a této role si podle svých slov váží. 

"Nairo se může naprosto soustředit na vítězství na Tour de France, já můžu být blízko, ale bude to pro mě daleko těžší. Jsem realista. Na Tour pojedeme na sto procent na Naira, budeme pro něj společně makat až do konce a snad tak získáme výhodu nad ostatními."

Kolumbijský talent neskrývá svoje sympatie a obdiv ke svému staršímu kolegovi. 

"Vždycky jsme si spolu rozuměli. Od té doby, co jsem přišel do týmu, jsme byli přátelé. Pravdou je, že jsem šťastný a velmi vděčný Alejandrovi za to, jak mě podporuje. On byl mým dětským idolem a tím i zůstává. Určitě zajede také dobrou Tour."   

Zdroj: Oficiální stránky týmu Movistar


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Gaze a Richards triumfují v úvodním závodě Světového poháru horských kol v Mairiporu
14.04.2024 | Kategorie: MTB

Světový pohár horských kol odstartoval v brazílském městě Mairipora napínavým závodem short tracku pro elitní kategorie. Evie Richards z týmu Trek Factory a mistr světa Samuel Gaze z Alpecin Deceuninck triumfovali na náročné trati, předznamenávajíc tak další události v seriálu. 

 
Allegro TEST: Giant Reign 1
13.04.2024 | Kategorie: MTB, Testy
Giant letos představil mnoho novinek. My jsme si posvítili na Giant Reign z roku 2023. Reigna jsme vzali do jeho přirozeného prostředí, a to do závodního nasazení na pořádný kopec.
» více novinek a videí