První etapa Regionu Orlicka pro Hrachovinu

První etapa Regionu Orlicka pro Hrachovinu

Datum vydání: 09.08.2013

 

1. etapa: Lanškroun – Rudoltice – Lanškroun (77 km)

 

V pátečním zamračeném odpoledni se lanškrounské náměstí Jana Marka Marků zaplnilo rekordním počtem cyklistů, kteří se postavili na start juniorského závodu Regionem Orlicka. Sto padesát tři mladých jezdců a jezdkyň z Česka, Polska, Rakouska, Německa, Maďarska, Slovenska, ale i Finska a Ruska se vydalo zhurta do úvodní 77 kilometrů dlouhé etapy, jíž tvořilo sedm okruhů po 11 kilometrech. Peloton zamířil z města v podhůří Orlických hor, Lanškrouna, do sousední vesnice, Rudoltic, na jejichž konci začal stoupat opět nad Lanškroun, aby se sjezdem vrátil zpět do města. 
 

 

Úvodní ostré tempo nedovolilo uprchlíkům vybudovat si větší, než čtyřiceti sekundový náskok. V silném větru, ale naštěstí bez deště (který ale visel ve vzduchu po celou dobu), na sebe upozorňovali zejména borci z Německa. Hned první vrchařskou prémii tak vyhrál Jonathan Dinkler před Janem Kovářem z týmu Česká Spořitelna Specialized Team. Velice aktivně si od třetího kola počínal německý mladík Jasper Frahm, který vydržel jet v úniku na větru až do kola předposledního. Pak ale jakoby se přestalo závodit a v závěrečném okruhu, kdy byl dojet i poslední uprchlík, Němec Lennard Kämna, se začalo spíše taktizovat. Ani ve finálním stoupání nedošlo k žádnému ataku a tak vše směřovalo k spurtérskému souboji na lanškrounských kostkách.
 

 

Jak v průběhu etapy hýřili aktivitou závodníci německých stájí, tak se finále naopak ujali domácí jezdci. Ve sprinterské tečce za dnešním dnem nedal svým soupeřům šanci Eduard Hrachovina z týmu CK FESO Petřvald, který zvítězil před Luďkem Lichnovským (Mapei Cyklo Kaňkovský), třetí místo pak vybojoval polský závodník Adam Trudzinski.

   

 

Žlutý trikot lídra závodu tak dnes oblékl Eduard Hrachovina, který je zároveň vedoucím mužem bodovací soutěže. Nejlepším vrchařem je prozatím Jan Kovář (ČS Specialized Team).
 

Výsledky:


1. etapa: Rudoltické okruhy (77 km):

1. Hrachovina (CK Feso Petřvald) 1:50:34, 2. Lichnovský (Mapei Cyklo Kaňkovský), 3. Trudzinski (Pol.), 4. Rohde (Něm.), 5. Dubeň (SR), 6. Gasiorowski (Pol.), 7. Mandrysch (Něm.), 8. Makowski (Pol.), 9. Fiala (SKC Tufo Prostějov), 10. Koch (Něm.) všichni stejný čas.
 
Foto: Petr Turek
 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí