Prosluněné Kbely byly dějištěm 4. kola TOMKET Pražského MTB poháru

Prosluněné Kbely byly dějištěm 4. kola TOMKET Pražského MTB poháru

Datum vydání: 09.05.2018

Olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, zkušený český reprezentant Jan Škarnitzl a osmý muž posledního Mistrovství světa v maratonu horských kol, Matouš Ulman byli hlavními favority čtvrtého podniku TOM​KET Pražského MTB poháru v pražských Kbelích v kategorii Muži Open + Elite. 

Napínavý závod nakonec nejlépe vyšel Janu Škarnitzlovi (Mitas Trek), který navzdory nepříjemnému pádu zvítězil o několik sekund před Matoušem Ulmanem (Česká spořitelna/Accolade).

Jaroslav Kulhavý závod ve Kbelích nedokončil a tak se ze třetího místa mohl radovat týmový kolega Jana Škarnitzla, Josef Jelínek (Mitas Trek).  

Ve spojené kategorii žen a juniorek zopakovala triumf z posledního podniku TOMKET Pražského MTB poháru v Beckově, juniorská reprezentantka Magdaléna Mišoňová z ADASTRA Sokol Veltěž. Za ní dokončily závod stejně mladé závodnice (17 let) Jana Richterová (COPR Přeštice) a Nicole Hartychová (Mitas Trek).
 
Prosluněný den opět přilákal na start TOMKET Pražského MTB poháru mnoho závodníků všech věkových i výkonnostních kategorií. Závod žákyň, žáků, kadetek, kadetů, juniorek a juniorů byl zároveň vyhlášen jako  Mistrovství Prahy horských kol pro rok 2018 a nejlepší pražští mladí závodníci si z Kbel mimo ceněného titulu odvážejí také poháry Pražského cyklistického svazu, které byly pro dívky vyrobené na zakázku, v růžové barvě.

Na startovní čáře kbelského závodu se představilo celkem 371 jezdců a co je z pohledu českého sportu a cyklistiky velmi potěšující, 180 (!) jich bylo ve věku do 10 let.
 
Po čtyřech kolech seriálu se nabízí zajímavý pohled na celkovou statistiku pražské soutěže v olympijském cross country.

Celkem do některého ze závodů nastoupilo 671 závodníků a z tohoto startovního pole si už jenom pět jezdců drží ve svých kategoriích maximální bodový zisk 100 bodů a zvítězili ve všech dosavadních startech:

  • Marek Semerád (SRAM Mitas Trek) v kategorii kluků 5 – 6 let
  • Mája Výborná (Bikeclinic Junior team) v kategorii dívek 7 – 8 let
  • Adam Bradáč (DUKLA Praha) v kategorii žáci I.
  • Jiří Chyba (NUTREND Specialized Racing) v kategorii Masters I.
  • Viktor Zapletal (NUTREND Specialized Racing) v kategorii Masters III. 
O bod méně a tedy jednu seriálovou porážku pak mají čtyři jezdci:
  • Daniel Kovář (Kolín) v kategorii dětí 3 – 4 roky
  • Nela Pešková (CK LOKO Rakovník) v kategorii dívek 5 – 6 let
  • Jan Škarnitzl (SRAM Mitas Trek) v kategorii Muži OPEN + ELITE
  • Miroslav Pek (Peksport TO EUROPE) v kategorii Masters IV.
Další, již pátý závod TOMKET Pražského poháru 2018 se uskuteční v neděli 10. června v nádherném prostředí přírodního koupaliště Marvánek v Říčanech. A už nyní se mají diváci i závodníci na co těšit.

TOMKET Pražský MTB pohár se zde totiž pojede v rámci cyklistického dne, jehož součástí bude i závod kategorie C1 UCI v Trialu – slavné „Říčanské šlapačky“, které mají mnohaletou tradici. Trialové sekce budou postaveny v přímé blízkosti startu a cíle závodu XCO a diváci tak budou moci po celý den sledovat jak závody v olympijském cross country, tak umění a výkony našich nejlepších trialových specialistů v zahraniční konkurenci.   
 
Výsledky 4. kola TOMKET Pražského MTB poháru v Kbelích naleznete zde.
Průběžné pořadí jednotlivců TOMKET Pražského MTB poháru naleznete zde.
 
Více informací naleznete na www.prahamtb.cz a www.skcpraha.cz.

Zdroj: SKC Praha, foto: Barbora Klap

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí