Proč kompresní podkolenky? Mají své výhody!

Proč kompresní podkolenky? Mají své výhody!

Datum vydání: 23.07.2014

Kompresní podkolenky využívají vlastnosti speciálně vyvinutého materiálu, který působí na konkrétní část určitou kompresí. Tato komprese má za výsledek zrychlení činnosti krevního oběhu a tak se do svalů dostává větší množství kyslíku a dochází ke zlepšení výkonnosti svalů a ke zkrácení doby svalové regenerace.
 

Hlavním přínosem kompresních podkolenek je schopnost udržovat svaly v teple, což snižuje svalové napětí i svalovou únavu. Další výhodou je schopnost odvádět pot ven z těla. Díky tomu zůstává pokožka déle v suchu a nedochází tak k nežádoucímu podráždění pokožky. Díky kompresy, která působí na lýtko, snížujeme svalové otřesy, jenž jsou například způsobené při běhu nebo při jízdě na kole. Rovněž je prokázáno, že kompresní podkolenky dokáží zvýšit sportovní výkon.
 

 
Při sportovním výkonu vzniká ve svalech kyselina mléčná způsobující celkovou únavu a bolestivost svalů. Díky podpoře krevního oběhu je usnadněn odvod právě kyseliny mléčné a toxinů, což pomáhá při zotavování po zranění a po sportovním zatížení. Celý princip je již řadu let znám a úspěšně používán ve zdravotnictví. 
 
Výhody kompresních podkolenek:
 
Rychlejší odplavování metabolického odpadu a kyseliny mléčné ze svalů a rychlejší regenerace.
 
Zvýšení přísunu kyslíku do namáhaných svalů a zvýšení výkonnosti.
 
+ Poskytování opory svalovým skupinám, to snižuje vibrace a napomáhá k udržení svalů ve správné pozici, zejména pokud již jsou svaly unavené delší činností.
 
Aktivně odvádí vlhkost od pokožky a udržuje tělo v suchu.
 
Napomáhá regulovat teplotu těla v horkém i chladném prostředí. Díky zvýšené činnosti krevního oběhu se svaly rychle zahřejí, zatímco vysoká prodyšnost materiálu urychluje odpařování potu a ochlazování povrchu těla.
 
+ Oblečení obsahuje antimikrobiální složku, která je funkční bez ohledu na četnost používání a praní, zabraňuje zápachu.
 

 
Kompresní podkolenky, rovněž i celá řada kompresních doplňků jsou velice oblíbené i mezi profesionálními cyklisty nebo běžci, kteří jej používají pro regeneraci. Užívání kompresních podkolenek při závodě můžeme vidět velice zřídka a to převážně na MTB maratonech. Profesionální jezdci mají totiž na závodech Mezinárodní cyklistickou unií používání kompresních podkolenek, dresů a kraťas zakázané.
 
Tým CykloNovinky.cz měl možnost vyzkoušet si kompresní podkolenky španělské firmy Medilast-Sport, určené jak pro výkon (NRG), tak i pro regeneraci (RECU). V příštím článku jej otestujeme.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí