Pro Malíka je novým cílem cyklokros

Pro Malíka je novým cílem cyklokros

Datum vydání: 22.02.2018

Příští sezónu bude M​alík po zranění cílit na cyklokros.

V tuto chvíli je Michal Malík dva týdny po operaci. Podstoupil plastiku vazů v levém rameni po ošklivém pádu na mistrovství ČR v cyklokrosu v Mladé Boleslavi.

„Doktoři mi doporučují nechat rameno tři měsíce v klidu a jízdu v terénu pokoušet po šestiměsíční rekonvalescenci,“ říká Michal Malík k zranění.

Znamená to, že naplno do sezóny naskočí v létě. Poslední dva roky se Malík pohyboval především v silničním pelotonu a v poslední sezóně se přes velmi nabitý program nedostal vůbec k horským kolům a ani ke speciální přípravě pro cyklokros.

„Poslední roky pro mě byla neuvěřitelná škola, posunul jsem se fyzicky i technicko-takticky. Tým Topforex Lapierre roste hrozně rychle, pro letošek jde prakticky o výběr kluků do 23 let, takže už jsem koncepčně nezapadal a současně mi neuvěřitelně chyběla volnost na horských kolech a větší koncentrace na cyklokros. Jsem rád, že jsem tam měl možnost působit a vytvářet image tohoto týmu. Na příští sezónu si vyberu závody horských kol převážně Kolo pro život a Český pohár XCO, na silnici taky rozhodně nezanevřu a domácí kalendář chci z větší části absolvovat. Soustředit se budu hlavně na cyklokros. S tím, že bych se rád vydal do světového poháru, to ale záleží na tom, jaký dokážu dát dohromady rozpočet na zimu."


Zůstane tedy, jak jsme u něj zvyklí, univerzálním závodníkem. Na sezónu 2018/2019 se Malík po několikaleté spolupráci v LAWI sportswear domluvil na práci na plný úvazek, proto bude jezdit pod hlavičkou týmu LAWI Stars. LAWI Stars je koncept, který pod svá křídla vezme všechny tovární závodníky LAWI konkrétně tedy cyklisty, triatlonisty a atlety.

„Tenhle projekt rozjel Dan Treml, s LAWI spolupracuje dlouho, a tak se společně s majitelem firmy Jardou Malým domluvili na konceptu LAWI Stars. Já mám v tomto projektu roli koordinátora a mám na starost triatlon, atletiku a z části taky sám sebe,“ říká o konceptu Malík.

Tým LAWI Stars respektive jeho cyklistická část LAWI Stars - GIANT bude, jak název napovídá, sedlat kola GIANT, logicky oblékat oblečení LAWI, přilby a brýle POC, které k nim tradičně patří a výživu bude dodávat Isostar. Malík se pak stává pro následující sezónu ambasadorem online platformy pro organizaci závodů ORGSU. Michala bude i nadále podporovat ryze česká kosmetická firma Manufaktura a stále zůstává pod trenérskou taktovkou Petra Dlaska.

 
Zdroj a foto: TZ Michal Malík

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí