Přišel jsem, abych pomohl, ale netušil jsem, že nejvíce pomohu sám sobě

Přišel jsem, abych pomohl, ale netušil jsem, že nejvíce pomohu sám sobě

Datum vydání: 15.01.2017

Černí koně hledají dobrovolníky, více v jejich zprávě:

Chcete pomáhat? N​ejste lhostejní k lidem? Máte náladu a chuť se aktivně podílet na boji za lepší zítřky? Ušetříte si v dnešní uspěchané době chvilku času? Máte rádi sport, ale samotné vás tolik nebaví? Cítíte radost, když si můžete zasportovat?

Pokud jste alespoň na jednu z výše uvedených otázek odpověděli “ANO”, pak je tento článek určen právě mám. Každý zná hřejivý pocit uspokojení po sportovním výkonu, dokážete si však představit, že by tato “slast” mohla být dvojnásobná, ba trojnásobná? Nejen, že to možné je, ale dokonce vám můžeme umožnit tento trojitý pocit rozkoše zažít na vlastní kůži. Chcete vědět jak?
 
Možnost sportovat není bohužel určena všem. Jsou mezi námi tací, kteří nejsou zdravotně na té úrovni, aby si mohli jít zasportovat kdykoliv, kamkoliv. A právě pro ně jsme vznikli, pro ně se snažíme rozvíjet možnosti volnočasových aktivit, za ně bojujeme, ale bez vaší pomoci bychom to nedokázali. Představujeme vám organizaci Černí koně, z. s. a vyzýváme vás k pomoci!
 
Pojďte bojovat s námi, v erbu máme koně, razíme heslo SPORT PATŘÍ VŠEM a vítáme s otevřenou náručí všechny spřízněné duše!
 
Pomozte nám zapojit více handicapovaných, kteří milují sport, rozhodli se jezdit s námi na závody, mají duše bojovníků a odhodlání dokázat vše, avšak zdolávání překážek je možné pouze s vaší pomocí.
 
Mezi naše členy patří lidé napříč celým spektrem handicapu (vozíčkáři, lidé po amputaci, lidé s poruchou zraku, sluchu, či řeči).
 
Druhé nohy, ruce, oči...už nenarostou, ale můžete se jimi na krátký okamžik stát právě Vy.
 
Od roku 2010 organizujeme závody, které tvoří prestižní Český pohár handicapovaných cyklistů a následné Mistrovství ČR pro cyklisty s tělesným handicapem, dokonce se pyšníme několika rekordy. Tyto závody jsou součástí běžných závodů pro veřejnost, což znamená, že handicapovaní často absolvují stejně náročnou trasu jako “zdraví” závodníci.
 
Handicapovaní mohou být zapsáni pouze s doprovodem "zdravého" jezdce, který umožní v případě potřeby bezproblémově zdolat trať (např. kořen stromu atd.). Nežádáme pravidelnost, nežádáme almužnu, není vaší povinností se účastnit všech závodů za jakéhokoliv počasí. I kdyby to bylo jednou, je to pro nás víc než dost. Uděláte něco pro sebe, uděláte něco pro druhé a hřejivý pocit, který jsme zmiňovali na začátku se dostaví v podobě úsměvu na vaší tváři, úsměvu na tváři handicapovaného závodníka, který díky vám dojel do cíle, a úsměvu ve vašem srdci.
 
Budoucnost patří DĚTEM!

V tomto roce bychom rádi přivedli k paracyklistice více handicapovaných dětí, seznámili je s handbikem, rozšířili jejich možnosti a kdo ví, možná rozšíříme národní parateam o budoucí paralympijské naděje. Dále pak hravou a zábavnou formou zapojit děti zdravé, a motivovat je k pomoci potřebným. K této příležitosti vznikl zcela unikátní projekt “Vítr ve vlasech”, zaměřený na pomoc s podnázvem “Děti dětem”.
 
Snažíme se rozšiřovat povědomí o úskalích života s handicapem formou osvěty, edukací, workshopů, besed, závodů, turné a společenských akcí. Snažíme se zvýšit prestiž parasportu a usilujeme o zlepšení současného systému financování. Provozujeme jedinou bezplatnou půjčovnu námi vyrobených speciálních bicyklů přizpůsobených handicapu - tzv. HANDBIKE.
 
Máte zájem se zapojit, nepatříte však mezi aktivní sportovce? Nedostatek osvěty většinové společnosti často staví bariéry mezi oba tyto světy, pojďte je s námi bořit! Přednáška, beseda, workshop - rádi přijedeme a odprezentujeme zábavně hravou formou, která je určena nejen dětem, jak předcházet úrazům, a jak se stát lepším člověkem.
 
Pokud čtou tento článek handicapovaní, kteří jen útrpně snáší svůj osud a veškerý čas “krájí” přepínáním ovladače televize, a dostali chuť si zase zasportovat, ať neváhají a též nás kontaktují! Život handicapem neskončil, jen se změnil, a je třeba krůček po krůčku hledat cestu k opětovnému naplnění zraněné duše radostí.

Hledáme dobrovolníky všeho druhu, tak neváhejte a ozvěte se, sportovec či ne - bereme každého! A věřte, že každý, kdo se k nám přidá, už neodejde.

Více inf​ormací:

ČERNÍ KONĚ, z. s.
info@cernikone.cz
www.cernikone.cz
Karolína Dadejíková - dobrovolníci
+420 721 050 610




 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
» více novinek a videí