Prima CUP v Harrachově odstartuje 3. září!

Prima CUP v Harrachově odstartuje 3. září!

Datum vydání: 31.07.2022

Již po druhé v roce, po Českém poháru v cross country, zavítá česká biková špička do Harrachova. 3. září se uskuteční závod seriálu Prima CUP, Kross Harrachov, kterého se můžou zúčastnit amatéři i ostřílení bikeři.

 

Sedmý ročník závodu vedoucí přes česko-polskou stranu Krkonoš je zařazen do nejvyšší domácí soutěže ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu, jehož patronem není nikdo jiný než Český svaz cyklistiky. 
 

 

Trasa závodu navazuje na již známý maraton z předešlých let. Na české straně Krkonoš odstartují jezdci stoupáním na Čertovu horu (1.021 m n. m.), poté se vydají na Dvoračky (1.140 m n. m.), Horní Mísečky (1.024 m n. m.) a závěrečný český vrchol Slezské sedlo (Špindlerovka) (1.197 m n. m.). Polská strana Krkonoš nabídne několik desítek kilometrů zábavných trailů v okolí Borowice. Závěrečným stoupáním je Wysoki Kamień (1.058 m n. m.), odkud se pomalu klesá do Harrachova.
 

 

Kromě nejnáročnější trasy českého poháru na 115 kilometrů se amatéři zúčastní závodu na 48 kilometrů, jehož nejvyšší bod Wysoki Kamień se nachází na polském území. Obdobnou trasou po polské straně Krkonoš se vydá i rodinná Prima jízda,  trasa C na 22 kilometrů, přizpůsobená mladším účastníkům, kteří objedou vrchol Vysokého jizerského hřebene po polské části Jizerských hor.

 

V zázemí harrachovského biatlonového areálu Na kolečku se uskuteční tradiční dětské závody pro nejmenší do 10 let. Ty budou díky pestrému terénu nevšedním zážitkem jak pro malé, tak velké. Děti se na pódiu mohou těšit na výjimečné ceny z hračkářství Pompo.
 

 

Neváhejte a přijeďte si v sobotu 3. září užít skvělý sportovní den a poznat v sedle to nejlepší z Krkonoš.

 

Informace o závodě včetně registrací na jednotlivé trasy naleznete na stránce závodu.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí