Přijeďte „jako Jára“, žádají pořadatelé ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru v Libuši!

Přijeďte „jako Jára“, žádají pořadatelé ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru v Libuši!

Datum vydání: 10.09.2020

V sobotu a v neděli 12. a 13. září 2020 se v pražské Libuši uskuteční finálové závody  ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru 2020.

V normální situaci by pořadatelé závodů zvali k účasti diváky i početné doprovody závodníků, koronavirová pandemie však žádá úplný opak. Pro blížící se dvojzávod tedy platí následující ustanovení:
  • na závod přijeďte „jako Jára“ tedy na poslední chvíli, resp. na dobu opravdu nezbytně nutnou pro přípravu k závodu, čímž je proslulý olympijský vítěz a legenda světového MTB, Jaroslav Kulhavý
  • bezprostředně po absolvování závodu opusťte areál
  • dodržujte veškerá bezpečnostní opatření, používejte roušky, dodržujte bezpečnou vzdálenost, omezte doprovody závodníků na minimum
  • závody se uskuteční bez diváků 
Trať v Libuši navazuje na závodní okruh minulých let, novinkou je „DROPÍK“ v blízkosti startu a cíle, který patří do kategorie větších skoků. Sekce je samozřejmě vybavena méně náročnou B trasou, podobně jako další riziková místa na trati.

Závodníkům nebude chybět náročný výjezd skalní stezkou s kořeny, stejně jako zábavný slalom v singlu údolím potoka nebo kamenitý sjezd zakončený přejezdem hráze rybníka.
 
Na závody se chystá řada jezdců tuzemské špičky, podobně jako všichni favorité celkového pořadí ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru 2020.

Zajímavé bude sledovat také boje o konečné pořadí prestižní soutěže týmů, která nyní eviduje hned několik formací s možností pódiového umístění.
 
Trénink na trati závodu bude možný v pátek 11.září od 16:00 hodin.
 
Propozice na 5. a 6. závod a AMČR: prahamtb.cz/?page_id=12
Registrace na 5. a 6. závod v Libuši: prahamtb.cz/?page_id=18
Celkové pořadí ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru 2020 po čtyřech kolech: www.sportt.cz.

Zdroj: TZ pořadatelé, foto: Barbora Klap



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Gaze a Richards triumfují v úvodním závodě Světového poháru horských kol v Mairiporu
14.04.2024 | Kategorie: MTB

Světový pohár horských kol odstartoval v brazílském městě Mairipora napínavým závodem short tracku pro elitní kategorie. Evie Richards z týmu Trek Factory a mistr světa Samuel Gaze z Alpecin Deceuninck triumfovali na náročné trati, předznamenávajíc tak další události v seriálu. 

 
Allegro TEST: Giant Reign 1
13.04.2024 | Kategorie: MTB, Testy
Giant letos představil mnoho novinek. My jsme si posvítili na Giant Reign z roku 2023. Reigna jsme vzali do jeho přirozeného prostředí, a to do závodního nasazení na pořádný kopec.
» více novinek a videí