Pražský MTB pohár zahájí tuzemskou XCO sezónu!

Pražský MTB pohár zahájí tuzemskou XCO sezónu!

Datum vydání: 14.03.2022

Do jubilejního desátého ročníku vstupuje volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár v olympijském cross country pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem. 

Úvodní závod sezóny 22, vypsaný jako Velká cena Nutrend Specialized se uskuteční v neděli 20. března v lokalitě Traily Motol – jízda pod napětím! 
 
Úvodní závod ŠKODA Pražského MTB poháru 2022 bude tradičně i nepsaným „otvírákem“ domácí sezóny olympijského cross country a pro většinu jezdců také první ostrou závodní prověrkou po zimní přípravě. A půjde o test skutečně důkladný. Pořadatelský tým z SK Cyklistů Praha Nutrend Specialized eviduje silnou konkurenci především v mládežnických kategoriích, ale závodu se bude účastnit i řada členů seniorské reprezentace MTB. O zájmu nejlépe vypovídá fakt, že během jediného dne po otevření registrace se do závodu přihlásilo téměř 300 bikerů z celé České republiky. 
 
Mimo početného startovního pole včetně české špičky čeká na závodníky i komplexní závodní okruh v areálu Traily Motol – jízda pod napětím!, který vybudovali členové týmu Nutrend Specialized pod vedením reprezentačního trenéra Viktora Zapletala v době pandemie a stále ho rozšiřují. Okruh je celoročně udržovaný, využívaný k volnočasovému ježdění i tréninku a má parametry kladené na moderní trať současného XCO. Obsahuje řadu technických trailů a sekcí, ale také například téměř čtyřminutové stoupání ve střídavém profilu nazvané „Word Cup“, kde nejprudší sklon v pasáži pojmenované „Mr.Yoda Climb“ dosahuje hodnoty 31%. Okruh v délce 3320 metrů je postavený kombinací širokých lesních cest a trailů ve zvlněném terénu s celkovým převýšením 100 metrů a umožňuje jízdu i větší skupiny závodníků až do závěrečných fází závodu, což je zajímavé z pohledu diváka.   
 
Součástí programu bude tréninkový sektor „Bike Rodeo Pražského MTB poháru“, od letošního roku instalovaný pro většiny závodů Pražského MTB poháru. Obsahuje několik různě vysokých tréninkových skoků, umělé technické překážky a pump track pro mimozávodní trénink a zábavu bikerů všeho věku.   
Závod je vypsaný jako Velká cena Nutrend Specialized s poháry pro vítěze jednotlivých kategorií. 
Celodenním programem bude provázet patron Pražského MTB poháru a člen Síně slávy, šestinásobný paralympijský vítěz a Mistr světa, čtyřnásobný vítěz Světového poháru a držitel paralympijského i světového rekordu na dráze, Jiří Ježek.    
Registrace k závodu je možná pouze formou online. Neoficiální trénink na trati bude v pátek od 14:00 do 18:00 hodin a v sobotu od 10:00 do 18:00 hodin. 
 
Odkaz na registraci prvního kola závodu na www.sportt.cz.
Propozice závodu naleznete na prahamtb.cz.
Rozpisy celého ročníku na prahamtb.cz.
Představení tratě Traily Motol – jízda pod napětím! - prahamtb.cz.
 
Pražský MTB pohár 2022:
neděle 20. března         Motol - Velká cena NUTREND SPECIALIZED
sobota 16. dubna          Kbely - O pohár MČ Praha Kbely / Mistrovství Prahy
sobota 30. dubna          Zličín I. – Velká cena Café Calabrone
neděle   1. května         Zličín II. – O pohár starostky MČ Praha Zličín
neděle 11. září              Libuš – O pohár MČ Praha Libuš
neděle 25. září              Motol – Velká cena ŠKODA AUTO / Akademické MČR   
 
Zdroj a foto: TZ pořadatelé



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí