Pražský MTB pohár pokračuje druhým závodem ve Kbelích!

Pražský MTB pohár pokračuje druhým závodem ve Kbelích!

Datum vydání: 11.04.2022

Druhý závod populární série horských kol v olympijském cross country ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů bude v sobotu 16. dubna pokračovat druhým závodem na trati v Lesoparku Letňany. Závod je vypsán také jako Mistrovství Prahy Pražského cyklistického svazu.  

 Bikový park „PAHOREK“ v Lesoparku Letňany je tradiční zastávkou ŠKODA Pražského MTB poháru. Pořadatelský tým Kbely Cycling Team vedený Miroslavem Svobodou a Vladimírem Musilem je vyhlášený svou precizní přípravou tratě a celého areálu. Není divu, vždyť na oblíbený závod míří každoročně stovky závodníků a v letošním roce bude navíc závod pro kategorie: žákyně I. a II., žáci I. a II., kadetky, kadeti, junioři, juniorky vypsaný i jako vždy vysoce prestižní Mistrovství Prahy. Vítězové, Mistři Prahy si ze Kbel mimo medailí odvezou také originální bílý dres s pražskou žlutočervenou duhou.
 
Trať v lesoparku Letňany je odlišná od závodního okruhu, na kterém se jel úvodní závod v Motole. Zatímco trať v Motole je stavěná jako specializovaný závodní okruh, kbelská trať vypadá na první pohled jako nenáročná, spíše cyklokrosového charakteru, vycházející z trailů, kterými je místní „Pahorek“ doslova protkaný. Ovšem zdání klame, což zjistíte, když si okruh projedete v závodním tempu. Neustálé změny profilu, klopené zatáčky, krátké a prudké výjezdy s nutností často měnit převod dokonale prověří sílu a bikové schopnosti účastníků a závod tak činí velmi těžkým.
 
Mezi oblíbené patří tratě dětských okruhů, které vedou po úpatí kopce, jsou jezdivé, hravé a přehledné v celé své délce, což vždy uvítají rodiče a fanoušci malých závodníků.
Závodním dnem bude provázet paralympijský vítěz a mistr světa, Jiří Ježek a diváci se mohou těšit na vyhlášené, domácí občerstvení, které s péčí zajišťují členové Sboru hasičů Kbely.
 
Přihlášky k závodu 2. kola Pražského MTB poháru - Kbely na www.sportt.cz.
Propozice, trasy okruhů pro jednotlivé kategorie na prahamtb.cz.
Celkové pořadí ŠKODA Pražského MTB poháru po prvním kole na prahamtb.cz.
Foto: www.prahamtb.cz.

Pražský MTB pohár 2022:
neděle 20. března         Motol - Velká cena NUTREND SPECIALIZED
sobota 16. dubna          Kbely - O pohár MČ Praha Kbely / Mistrovství Prahy
sobota 30. dubna          Zličín I. – Velká cena Café Calabrone
neděle   1. května         Zličín II. – O pohár starostky MČ Praha Zličín
neděle 11. září              Libuš – O pohár MČ Praha Libuš
neděle 25. září              Motol – Velká cena ŠKODA AUTO / Akademické MČR  


Zdroj a foto: TZ pořadatelé


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
Cape Epic 2024: Češi bojují, Beers s Grottsem míří k triumfu
23.03.2024 | Kategorie: MTB

Předposlední etapa Cape Epicu prověřila odolnost jezdců. Zatímco lídři Matthew Beers a Howard Grotts si vítězstvím upevnili pozici na čele závodu, čeští reprezentanti zažívali krizové chvíle. 

 
» více novinek a videí