Pražský MTB pohár čeká bikový unikát - dvojzávod na Zličíně!

Pražský MTB pohár čeká bikový unikát - dvojzávod na Zličíně!

Datum vydání: 27.04.2022

Škoda Pražský MTB pohár bude v sobotu 30. dubna a v neděli 1. května pokračovat v pořadí třetím a čtvrtým závodem na Zličíně, který představuje bikový unikát. Závody jsou vypsány jako „Velká cena Café Calabrone“ a závod „O pohár starostky MČ Praha Zličín“
 
Cafe Calabrone Bike Aréna na Zličíně je připravená na víkendové třetí a čtvrté kolo ŠKODA Pražského MTB poháru. Z pohledu bikerů se jedná o ojedinělý závod. Místní trať je totiž záměrně postavená tak, aby byla plnohodnotně průjezdná v obou směrech. To znamená, že závodníci pojedou v sobotu v tradičním směru okruhu a nedělní závod pak absolvují v protisměru. Jde o zajímavou záležitost, protože obě tratě jsou z pohledu závodníka zcela rozdílné. Zličínský závod je touto konfigurací unikátní a pro jezdce i diváky neobvyklý. 
 
Víkendový termín Pražského MTB poháru představuje z pohledu závodního kalendáře jezdců důležité datum, na které budou navazovat další významné závody. 

Pro jezdce dospělých kategorií může být Zličín bojem o pohárové body nebo „jen“ důležitým a kvalitním tréninkem na blížící se závodní program. V případě mladších kategorií půjde o plnohodnotnou pohárovou bitvu, která může zásadním způsobem ovlivnit celkové pořadí poháru. Pražský MTB pohár postupně získává ohlas u našich zahraničních sousedů a například na Zličín už je přihlášeno téměř 30 jezdců v dětských, žákovských a mládežnických kategoriích ze zahraničí a srovnání naší cyklistické mládeže se zahraniční konkurencí bude jistě zajímavé. Zličínský dvojzávod tedy očekává kvalitní a početné startovní pole a závody s vysokou sportovní úrovní ve všech kategoriích. 
 
Trať na Zličíně, kterou má v péči tým Calabrone vedený Martinem Jaroušem se celoročně udržuje a stále inovuje. I pro letošní ročník je nachystáno několik změn. „Přes zimu jsme vybudovali nové úseky, které budou součástí víkendového závodu a troufám si tvrdit, že trať na Zličíně je na pohár připravená asi nejlépe v celé své závodní historii,“ říká Martin Jarouš, zároveň spoluzakladatel myšlenky Pražského MTB poháru a vyhlášený kuchař našeho národního bikového týmu. 

Martinovo kulinářské umění budou moci závodníci i diváci ocenit v zázemí závodu. Součástí občerstvení bude mimo jiné i vynikající káva, kterou Martin Jarouš pečlivě vybral, namíchal a nechal upražit pro své Café Calabrone. A na Martinovu kávu a zákusky do cykloservisu, prodejny a bike café - Café Calabrone jezdí cyklisté ze všech koutů, včetně našich reprezentantů v čele s milovníkem dobré kávy, Ondrou Cinkem.
 
Trénink na trati se uskuteční v pátek  od 15:00 hodin.
 
Online přihlášky ke 3. a 4. kolu Pražského MTB poháru na prahamtb.cz.
Propozice, rozpis závodu a časový plán na prahamtb.cz.
Celkové pořadí ŠKODA Pražského MTB poháru po dvou závodech na sportt.cz.
 
Pražský MTB pohár 2022:
neděle 20. března         Motol - Velká cena NUTREND SPECIALIZED
sobota 16. dubna          Kbely - O pohár MČ Praha Kbely / Mistrovství Prahy
sobota 30. dubna          Zličín I. – Velká cena Café Calabrone
neděle   1. května         Zličín II. – O pohár starostky MČ Praha Zličín
neděle 11. září              Libuš – O pohár MČ Praha Libuš
neděle 25. září              Motol – Velká cena ŠKODA AUTO / Akademické MČR 
 
Foto: Barbora Klap, Zdroj: TZ pořadatelé 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí