Pozvánka na 10. ročník etapového závodu Okolo jižních Čech

Pozvánka na 10. ročník etapového závodu Okolo jižních Čech

Datum vydání: 08.08.2023

Mezinárodní cyklistický etapový závod Okolo jižních Čech se uskuteční od 7. do 10. září 2023.

Akce je součástí mezinárodního kalendáře UCI v silniční cyklistice v kategorii závodů ME 2.2. Jedná se o druhý nejvýznamnější etapový závod mužů Elite v České republice. Letos proběhne desátý, jubilejní ročník. Závod je velice dobře znám a hodnocen mezi českou i evropskou cyklistickou špičkou.

Závod zavítá celkem do osmi startovních či cílových jihočeských měst, kde se již tradičně bude konat dvouhodinový kulturní program v místě startu každé etapy a stejně tak před příjezdem závodníků v cílové destinaci. Letošní skladba jednotlivých etap bude následující:

  • 7. 9. Třeboň - Milevsko (138 km)
  • 8. 9. České Velenice – Studená (137 km)
  • 9. 9. Český Krumlov – Javorník (138 km)
  • 10.9. České Budějovice – Jindřichův Hradec (168 km)

Závodníci budou bojovat o čtyři prémiové trikoty:

  • žlutý pro vedoucího jezdce,
  • zelený pro lídra sprinterské soutěže
  • bílý s červenými puntíky pro nejlepšího vrchaře
  • bílý pro nejlepšího jezdce do 23 let

Atmosféra závodu vedoucího kouzelnou jihočeskou krajinou bývá velmi podmanivá a diváci kolem tratě mohou být svědky dechberoucích soubojů závodníků v kopcích, rychlostních spurtech a cílových dojezdech. Průměrná rychlost závodníků v etapách přesahuje neuvěřitelných 40 km/h.

Trasa závodu bude jednosměrně uzavřena 15 min. před příjezdem prvního závodníka. Děkujeme za respekt a dodržování pokynů organizátorů.
 

 
Závodem prošli mnozí cyklisté, kteří dnes startují v nejlepších týmech světa a účastní se těch největších závodů: Tour de France, Giro d ́Italia, Vuelta a España, atd.

Za všechny zmiňme cyklisty jako Emanuel Buchmann (Německo), Jan Polanc (Slovinsko), Florian Senechal (Francie), Ricardo Zoidl (Rakousko), Josef Černý (Česká republika) a další.
 

Pořadatelem závodu je Cyklistický klub RBB Invest, pod patronací města Jindřichův Hradec a Jihočeského kraje. Nezbytná je samozřejmě podpora sponzorských firem, kterých je dlouhá řada a bez kterých by se závod neobešel – všem patří za jejich přízeň velký dík! Letos bude partnerem závodu i CYKLOŠVEC a Stevens bikes.
 

Těšíme se na setkání kdekoliv podél tratě, nebo v některém ze zúčastněných měst.
 

Další informace na okolojiznichcech.cz a www.facebook.com/okolojc.

Zdroj a foto: TZ pořadatelé


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (6.5-12.5.2024)
06.05.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.
Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
» více novinek a videí