Pověsí Sagan silniční kolo na hřebík?

Pověsí Sagan silniční kolo na hřebík?

Datum vydání: 21.12.2018

Peter Sagan v rozhovoru pro belgická média vyjádřil své zklamání z celkového trendu v silničním peloton​u, kde se vytrácí respekt. 

Peter Sagan má před sebou ještě tři sezony v pozici hvězdy silniční cyklistiky. Na konci roku 2021 mu ale vyprší kontrakt s německou stájí Bora-hansgrohe a z klimatu v profi pelotonu stále více unavený slovenský jezdec možná nebude mít zájem pokračovat dál. 

Před trojnásobným mistrem světa je nyní v jeho osmadvaceti letech už desátá sezona. Za tu dobu posbíral více než 100 triumfů a samozřejmě také spoustu zkušeností. I když v té době ještě profíkem nebyl, porovnává současnou situaci v pelotonu s érou charismatického italského spurtera Maria Cipolliniho. 

"Není to jak před patnácti lety, kdy byl lídrem Mario Cipollini. Tehdy byl často jeden cyklista kapitánem celého pelotonu. Tak už to není. Myslím, že z pelotonu se zcela vytratil respekt. Každý myslí jenom na sebe. Mám v balíku pár přátel, opravdových přátel. S nimi si mohu užít srandu. Ale co se týče nedostatku respektu, je to rok od roku horší."
Rodák ze Žiliny se bude s blížícím se koncem jeho kontraktu vážně rozhodovat o dalším působení na silnici. Pro příští sezonu má ale dva jasné cíle. 
"Jsem velice hrdý na své tři tituly mistra světa a udělám všechno pro to, abych duhový dres získal zpět v Yorkshire... Jsem příliš tlustý na to, abych mohl někdy bojovat o žlutý trikot (na Tour de France), ale chci vyhrávat další a další zelené trikoty." 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Gaze a Richards triumfují v úvodním závodě Světového poháru horských kol v Mairiporu
14.04.2024 | Kategorie: MTB

Světový pohár horských kol odstartoval v brazílském městě Mairipora napínavým závodem short tracku pro elitní kategorie. Evie Richards z týmu Trek Factory a mistr světa Samuel Gaze z Alpecin Deceuninck triumfovali na náročné trati, předznamenávajíc tak další události v seriálu. 

 
Allegro TEST: Giant Reign 1
13.04.2024 | Kategorie: MTB, Testy
Giant letos představil mnoho novinek. My jsme si posvítili na Giant Reign z roku 2023. Reigna jsme vzali do jeho přirozeného prostředí, a to do závodního nasazení na pořádný kopec.
» více novinek a videí