Potvrzeno: Giro d'Italia odstartuje v Izraeli!

Potvrzeno: Giro d'Italia odstartuje v Izraeli!

Datum vydání: 19.09.2017

Izrael zažije cyklistický svátek, pojedou se tam první tři etapy Giro d'Italia, slavnostní start ve formě desetikilometrové časovky se uskuteční v Jeruzalémě. 

Pořadatelé Gira se dobrodružství nebojí a poté, co v nedávné minulosti umístili start svého závodu do Dánska nebo Severního Irska, nyní zamířili ještě dále, tentokráte na východ. Jevištěm této slavné cyklistické podívané se totiž stane po tři dny Izrael. Bude to tak poprvé v historii závodů Grand Tour, kdy trasa závodu vybočí z území Evropy. 

Úvod celé akce obstará v pátek 4. května desetikilometrová časovka ulicemi jednoho z nejstarších měst světa - Jeruzalému. Město, které je domovem třech náboženství bude prvním bodem na mapě závodu, tím posledním byl pak podle zákulisních informací mohl být symbolicky Vatikán. 

Technicky náročná časovka se zvlněným profilem určí prvního držitele růžového trikotu. Další dvě převážně rovinaté etapy by měly sedět spurterům. V sobotu peloton vyrazí z přístavního města na severu země, Haify, a svou pouť zakončí v dalším pobřežním městě, druhém největším v zemi, Tel Avivu.

Třetí etapa bude měřit přes 220 kilometrů a její start bude hostit město v centrální části země - Beerševa. Odtud se Corsa Rosa bude ubírat jižním směrem až k Rudému moři - do přímořského letoviska Eilatu. 

Z Eilatu pak celý konvoj závodu zamíří domů do Itálie přičemž s největší pravděpodobností to ještě nebude na kontinent. Předpokládá se totiž, že se stejně jako loni ještě bude závodit na Sicilíi. Zbytek trasy závodu bude oficiálně odhalen v listopadu. 

 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí