Policie v New Yorku bojuje za větší bezpečí na silnicích - zabavuje kola

Policie v New Yorku bojuje za větší bezpečí na silnicích - zabavuje kola

Datum vydání: 28.03.2017

Co do počtu obyvatel největší město Ameriky a jedno z nejhustěji osídlených míst světa se rájem pro cyklisty jen tak nestane.

Newyorská policie s obrovskou vervou zakročila proti nepravostem na tamních silnicích ve jménu prevence dopravních nehod a vůbec všemu nebezpečenství. Svou strategii postavila na... zabavování bicyklů, přesněji řečeno elektrokol, jelikož takové kolo pomáhající svému majiteli pár watty navíc se může stát díky své váze a rychlosti smrtící zbraní...

Policie se soustředí na klíčovou bezpečnostní otázku. Jsou elektrokola v ulicích registrovaná? Ve městě prý každý majitel e-biku musí své kolo zaregistrovat, problémem ale údajně je, že nikdo přesně neví, jak taková registrace probíhá.

A to je voda na mlýn ochráncům zákona. Doposud prý policie ve městě zabavila 247 bicyklů a soustředila se přitom hlavně na kurýry, pro něž je kolo s elektro pomocí naprosto klíčovým prostředkem k živobytí. Při pokutování cyklistů a zabavování jejich kol policisté mimochodem zastavovali své mohutné terénní vozy (ideální pro jízdu do města) přes celou šíři pruhu pro cyklisty.


Jestli je v ulicích New Yorku bezpečněji, to je otázkou. Nicméně vypadá to, že daleko více kol je v bezpečí policejních skladů. 
 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí