Petr Vakoč v plném tréninku

Petr Vakoč v plném tréninku

Datum vydání: 08.12.2018

Zpátky do smečky. Tak se nazývá blog Petra Vakoče (Quick-Step Floors), kde začal sto dní před návratem sdílet svou cestu zpět do pelotonu. Už jste ho nav​štívili?

V lednu to bude rok, co Petra srazilo nákladní auto na soustředění v Jihoafrické republice a zlomilo mu šest obratlů. Absolvoval tři operace, měsíce rehabilitace, opět sedl na kolo a nyní se vrací zpět. 

„Říkal jsem si, že by bylo fajn sdílet, co se mi stalo a hlavně návrat zpět. Chtěl bych tím lidem ukázat, že se překážky dají překonávat a záleží především na tom, jak se k nim člověk postaví. Zároveň by mohlo být pro fanoušky zajímavé, co takový návrat vlastně obnáší, jak probíhá moje příprava a co všechno v ní absolvuji,“ říká Petr ke svému rozhodnutí nechat veřejnost nahlédnout do jeho života.

Pro mnohé by takový úraz znamenal konec kariéry, ani Petr zpočátku nevěděl, zda se dokáže vrátit. Momentálně je ale pevně rozhodnutý vrátit se tam, kde byl a znovu bojovat o vítězství.

Ze začátku jsem vůbec nemyslel na návrat, soustředil jsem se na to, abych chodil, hýbal se. Začal jsem tomu věřit až když doktoři řekli, že mě dají dohromady. Většinu času se mi dařilo myslet pozitivně, soustředit se na to, jak se můj stav zlepšuje a mít z toho radost. Nejhorší pro mě byly momenty, když jsem měl nějakou představu, jak dlouho asi bude rekonvalescence trvat a má představa nevycházela, pořád se to protahovalo. Trvalo, než jsem přijal, že bude potřeba další operace, pak zase že budu mít korzet déle, než jsem si původně myslel a podobně. Nakonec jsem ale vždycky byl rád, že to dopadlo ještě takhle, že chodím, hýbu se, žiju... Bylo taky super, že jsem mohl operace absolvovat v Praze. Jsou tu výborní doktoři, měl jsem blízko rodinu, chodilo za mnou hodně kamarádů, takže nakonec ten čas ubíhal rychle.“

V době rekonvalescence ale rozhodně nezahálel. Se svým kamarádem vyvinul zdravé jídlo do kapsy Pokeat a začal podnikat.

Byznys jsme připravovali už půl roku před nehodou, intenzivně jsme na tom pracovali přibližně od loňského října. Původně jsem se chtěl do podnikání zapojovat méně, nakonec mi ale dost pomohlo, že jsem měl kam směřovat energii a neměl moc čas přemýšlet. Hodně mě to bavilo. Teď už se ale zase více soustředím na trénink a věnuji se tomu jen ve volném čase.“ 

V současné době tak je v plné přípravě na sezónu, na první start by se chtěl postavit už v únoru a pomýšlí také na účast na nějaké z GrandTour. 

V prosinci budeme mít s týmem soustředění a testy, tam se uvidí, kdy začnu závodit. Prvním startem by měl být etapový závod Tour de la Provence. Chtěl bych taky absolvovat ardenské klasiky, aby se tělo adaptovalo na plnou zátěž a plán je takový, že to budu směřovat ke startu na Vueltě. Ve hře je i Giro, ale to je méně pravděpodobné. Každopádně věřím, že bych nějakou GrandTour mohl v příští sezóně objet.“ 

V letošním roce také Petrovi končila smlouva, tým Quick-Step Floors mu ji ale na rok prodloužil a dopřál mu tak klid na rekonvalescenci.

Věděl jsem, že smlouvu dostanu. Chci se teď vrátit na stejný level, dělám pro to vše a věřím, že se vrátím mentálně silnější,“ vzkazuje Petr.

Přejeme Petrovi, aby jeho návrat úspěšný byl a pokud u toho chcete být i Vy, sledujte blog petrvakoc100.cz!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Petr Vakoc (@petrvakoc),

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Petr Vakoc (@petrvakoc),


Zdroj: TZ Judita Lorencová, foto: Instagram Petra Vakoče
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí