Vakoč na prvním závodě World Tour sezony lídrem!

Datum vydání: 04.01.2017

Petr Vakoč pojede na australském etapáku Tour Down Under jako lídr týmu Quick-Step Floors!

Čtyřiadvacetiletý český cyklista pojede druhý rok po sobě v Austrálii v prvním ostrém závodě sezony jako lídr silného belgického týmu Quick-Step Floors! První World Tour akce roku - Santos Tour Down Under - probíhá od 17. ledna do 22. ledna. O dva dny dříve mu předchází People's Choice Classic - kritérium v ulicích Adelaide. Na TDU jsou tradičně na vrcholu sil hlavně domácí borci, kteří si to už zítra rozdají o národní tituly. V Austrálii je léto v plném proudu a cyklistům bude vedro hlavně ve stoupání na slavný kopec Willunga Hill, který v předposlední etapě tradičně rozhoduje o celkovém vítězi závodu. 

Vakoč loni zažil skvostnou první část sezony, když vyhrál jako první jezdec v historii na konci února dvě jihofrancouzské klasiky Classic Sud Ardéche a Drome Classic za sebou. Byl poté pátý na Strade Bianche a v půlce dubna vyhrál belgickou klasiku Brabantský šíp. Vše přitom nastartoval právě na Tour Down Under, kde ve druhé (zvlněné) etapě s cílem ve Stirlingu skončil pátý.
"Je to opravdu pěkný závod a já se na něj moc těším. Organizátoři každým rokem odvádějí skvělou práci - profil závodu je vždycky zajímavý a fanoušci dělají závodu úžasnou kulisu. Minulý rok to bylo správné rozhodnutí začít moji sezonu právě tady a já doufám, že letos se budou věci opět vyvíjet správným směrem. Rád bych zabojoval o vítězství v etapě a přesto, že se letos nebude finišovat ve Sterlingu, věřím, že se nějaká šance naskytne. Půjdu prostě den po dni a uvidím."
Říká český šampion z roku 2015, který má za sebou nejúspěšnější sezonu kariéry a před sebou vidinu ještě lepších zítřků! 

Zdroj: Quick-Step Floors
 

 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí