Petr Kaltofen novým manažerem reprezentace silničních cyklistů

Petr Kaltofen novým manažerem reprezentace silničních cyklistů

Datum vydání: 12.01.2024

Petr Kaltofen byl jmenován novým manažerem české reprezentace v silniční cyklistice. Jeho konzultantem se stává bývalý dlouholetý trenér reprezentace Tomáš Konečný.

 

Kaltofen ve funkci střídá René Andrleho. „Chtěl bych Renému za odvedenou práci poděkovat. Převzal reprezentační tým v době, kdy skončil z osobních důvodů Tomáš Konečný a byl u řady skvělých výsledků v čele s medailí Mathiase Vacka na mistrovství světa v Austrálii,“ uvedl šéf silniční komise ČSC Luděk Telecký.

 

Kaltofen bude kromě manažera reprezentace zároveň vykonávat funkci sportovního ředitele týmu Elkov Kasper. „Náš tým spadá pod odbor sportu ministerstva vnitra, kde je jedním z cílů vychovávat úspěšné reprezentanty. Obě strany mají podobnou vizi, takže se to prolnutí celkem nabízelo,“ uvedl Kaltofen. „V týmu mi k reprezentaci dali zelenou, určitě to nebude problém,“ dodal.

 

Novou funkci u reprezentace bere jako velkou výzvu. „Je to čest i určitý kariérní postup. Chci tu práci dělat maximálně zodpovědně a s týmem lidí kolem mě zajistit, aby reprezentace poskytla závodníkům co nejlepší podmínky pro jejich výkony,“ uvedl nový manažer.

 

Na spolupráci s bývalým úspěšným trenérem reprezentace Tomášem Konečným se těší. „Než jsem nabídku přijal, několikrát jsme spolu hovořili. Tomáš má obrovské zkušenosti, má zájem reprezentaci dál určitým způsobem pomáhat a byla by velká škoda toho nevyužít. Půjde zejména o jakousi konzultační a poradenskou činnost,“ přiznal Kaltofen. 

 

„Jedná se o projekt zapojení více osob do reprezentace. Tomáš bude s Petrem spolupracovat i v oblasti logistiky či administrativy. Věřím, že tento postup převzetí a řízení reprezentačního týmu zajistí bezproblémové a kvalitní výjezdy, které jsou jednou z nezbytných podmínek dobrých výsledků reprezentace,“ doplnil Luděk Telecký.

 

V praxi by to mělo fungovat tak, že Kaltofen bude jezdit na reprezentační akce se závodníky mužské elitní kategorie a muži do 23 let. „U třiadvacítky mi bude pomáhat Milan Kadlec, který bude mít na starosti i ženy, Petr Kubias bude dál jezdit s juniory a s juniorkami Vladimír Kříž. Podobný model už byl nastaven vloni a podle mě je to správná cesta. Není možné, aby jeden člověk zaštítil všechny kategorie. Závodů na úrovni reprezentace je hodně a termíny se často kříží. A je lepší, aby každou kategorii měl na starosti jeden člověk a byl s nimi celý rok,“ prozradil Kaltofen.

 

První záležitosti vyplývající z nové funkce začal řešit už během prosince. „Osobně jsem se sešel s některými závodníky a také jsme s komisí dávali dohromady nominační kritéria pro účast na olympiádě. Už teď je jisté, že budeme mít jedno místo pro silniční závod mužů a jedno pro závod žen, v časovkách jsme si ho nevyjeli. Byl bych rád, aby tam jel někdo, kdo má zkušenosti s dlouhými jednorázovkami, ale chceme, ať je to férové a jede ten nejlepší. Proto je v širší nominaci devět mužů a čtyři ženy,“ dodal nový manažer reprezentace.

 

Foto: Jan Brychta, Zdroj: TZ ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí