Pátý díl ČP silničářů v Blatné vyhrál Kukrle

Pátý díl ČP silničářů v Blatné vyhrál Kukrle

Datum vydání: 23.07.2016

Michael Kukrle z celku Whirlpool Author vyhrál v Blatné předposlední šestý díl českého silničního poháru a to jej vedle průběžné​ho vedení v kategorii U23 vyneslo i do čela celkové klasifikace, kde se dostal před svého týmového kolegu Tomáše Bucháčka, který dnes dojel desátý.

Spolu s Kukrlem vystoupili na stupně vítězů Alois Kaňkovský (Whirlpool Author) a Tomáš Okrouhlický (LAWI Author).
 
Na start jihočeského podniku se postavilo 75 závodníků, na které čekalo jedenáct okruhů dlouhých 15 kilometrů, dohromady tedy 165 kilometrů. Již při vjezdu do druhého okruhu se na čele vytvořila skupina šesti závodníků, ale rychle se všichni vrátili do pelotonu. Po několika dalších neúspěšných pokusech uspěla v pátém kole devítka cyklistů ve složení Kukrle, Kaňkovský, Martin Hunal (všichni Whirlpool Author), Martin Boubal (CK Příbram Fany Gastro), Radovan Doležel (Favorit Brno), Tomáš Okrouhlický (Lawi Author), Michael Gaubitzer (Arbö Duratec), Jonáš Vojtěch (Sparta Praha) a Matěj Zahálka (SKC Tufo Prostějov).
 
Náskok uprchlíků bleskově rostl - čtyři minuty, deset minut zdálo se, že peloton rezignoval. Pak ale vedoucí skupina zvolnila a v úvodu osmého kola měla skupina deseti pronásledovatelů manko jen dvě minuty, a přibližovat se začal i peloton, kde pracovali především jezdci SKC Tufo Prostějov.
 
Náskok vedoucí skupiny se tenčil a v ten moment začal útočit Kukrle. Dotáhl se na něj Okrouhlický, ale časem i další jezdci ze skupiny. V posledním kopci zrychlil na čele skupiny Zahálka a vedoucí skupina se zúžila na šest jezdců.
 
V samotném závěru nastoupil Kukrle, získal minimální náskok a ten uhájil až do cílové pásky.

„Jsem rád, že se mi podařilo v závěru zaútočit a získat malý náskok. A ještě spokojenější jsem, že se mi jej podařilo uhájit až do cíle,“ řekl Kukrle, který oslavil své premiérové vítězství v podniku Českého poháru, když dosud byl nejlépe druhý v úvodním letošním podniku seriálu v Bíteši.

Výsledky:

1. Kukrle 3:56:29, 2. Kaňkovský (oba Whirlpool Author), 3. Okrouhlický (LAWI Author), 4. Boubal (CK Příbram - Fany Gastro), 5. Zahálka (SKC Tufo Prostějov), 6. Doležal (Favorit Brno) všichni stejný čas, 7. Vojtěch (Sparta Praha), 8. Gaubitzer (Rak.), 9. Hunal všichni +8, 10. Bucháček (Whirlpool Author) +1:08.
  

 
Zdroj: ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí