Otruba v elitní dvacítce v časovce na mistrovství světa

Otruba v elitní dvacítce v časovce na mistrovství světa

Datum vydání: 24.09.2018

Druhý závodní den Mis​trovství světa v silniční cyklistice v rakouském Innsbrucku byl ve znamení individuálních časovek juniorek a mužů do 23 let.

Česká reprezentace měla na startu tři zástupce, mezi juniorkami úřadující mistryni republiky v časovce Markétu Hájkovou a Veroniku Jandovou, v mužích Jakuba Otrubu.
 
Pro obě juniorky byla téměř dvacet kilometrů dlouhá časovka premiérovým startem na akci takového formátu. Do elitní dvacítky se bohužel ani jedna ze závodnic svým časem nevešla. Markéta Hájková obsadila konečnou 29. příčku, Veronika Jandová byla klasifikována na 40. místě.

„Holky jely podle svých možností. Trasa byla jiná než na Mistrovství Evropy v Brně, kde nedopadly vůbec špatně, každý závod je ale jiný, a ne každý den se zadaří. Doufal jsem v trochu lepší umístění, byla to pro ně ale velká zkušenost, mohou z ní čerpat a věřím, že v silničním závodě si to vynahradí,“ okomentoval výkon mladých reprezentantek trenér Tomáš Konečný. 

V odpoledních hodinách se na startu představil Jakub Otruba, náš jediný zástupce v kategorii mužů do 23 let. Jakub, jako jediný závodník ze startovního pole měl v nohách včerejší týmovou časovku, přesto si na trati počínal velice dobře.

„Trať byla hodně rychlá, téměř po celé délce foukalo do zad. Únava ze včerejší týmové časovky byla trochu znát, v kopcích jsem cítil dobře, ale po rovině jsem podle všeho nedokázal jet dostatečně rychle. Čekal jsem troch více než 19. místo, ale na druhou stranu je to můj nejlepší výsledek na MS v časovce a v kategorii do 23 let mě čekají ještě dva roky,“ řekl v cíli trochu zklamaný Jakub Otruba. Reprezentační trenér Konečný pak dodává:

„Kuba podal dobrý výkon, od elitní desítky ho dělilo jen 13 vteřin, závodníci byli hodně vyrovnaní. Asi čekal lepší umístění, ale jel výborně a ukázal, že mezi špičku patří.“

Zdroj a foto: TZ Judita Lorencová


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
» více novinek a videí