Otruba dokončil Okolo Slovenska jako nejlepší z Čechů i jezdců kontinentálních týmů na 10. místě

Otruba dokončil Okolo Slovenska jako nejlepší z Čechů i jezdců kontinentálních týmů na 10. místě

Datum vydání: 18.09.2023

Cyklisté ATT Investments se mimořádně zviditelnili i na právě skončeném etapovém závodě kategorie 2.1, 67. ročníku Okolo Slovenska.

Nejenomže ve čtyřech z pěti etap sbírali z úniku body na prémiích a propagovali týmový dres, ale hlavně Jakub Otruba dokončil celý etapák na konci první desítky coby nejlepší ze závodníků kontinentálních týmů.


K závodu se prezentovalo 21 týmů, z toho byly čtyři z nejvyšší úrovně WorldTeams a šest z úrovně o jeden stupeň nižší, tedy ProTeams. 

Závod byl vypsán na pět klasických etap, které měly mírně zvlněný až lehce kopcovitý charakter.

Mimořádnou motivaci měli cyklisté belgického týmu z nejvyšší divize Soudal-Quick Step, které sponzoruje slovenská společnost Janom. Vyhráli všech pět etap, celkovou klasifikaci Rémi Cavagnou a i sprinterskou soutěž Timem Merlierem.

Nejlépe jim sekundovali cyklisté další dvou WorldTeams Groupama-FDJ a Jumbo-Visma. Jejich jezdci Stefan Küng a Milan Vader obsadili další dvě místa na stupních vítězů. Francouzský tým získal ocenění pro nejbojovnějšího jezdce, jímž byl vyhlášen Thibaut Pinot, nizozemský tým si domů veze puntíkatý dres pro nejlepšího vrchaře a bílý pro nejlepšího jezdce do 23 let.

Ze všech 11 Continental Teams se suverénně nejvíce zviditelnili cyklisté ATT Investments.
Matúš Štoček vezl po dva dny dres pro nejlepšího slovenského jezdce, aby nakonec v této soutěži skončil druhý.

Ve čtyřech z pěti etap se dokázali dostat do úniku. V prvních dvou to byl Jakub Otruba, což byl základ pro jeho konečné 10. místo. Přitom v první etapě odjela mimořádně silná 14členná skupina, což byl rozhodující moment celého závodu a kde byl s Jakubem z kontinentální úrovně pouze jeden další jezdec. 

 


V dalších dvou etapách sbírali body na rychlostních a vrchařských prémiích Jiří Petruš a Daniel Turek. Vyneslo jim to 4., resp. 6. místo ve vrchařské soutěži. Jakub Otruba ve druhé a Jirka Petruš ve třetí etapě byli vyhlášeni nejbojovnějšími jezdci etapy a vydobyli si tak právo vézt v další etapě červené číslo.

Nejpodstatnější ale je konečné 10. místo Jakuba Otruby:

"S ohledem na kvalitu startovního pole jsme se jako tým předvedli velmi dobře. Z pěti etap jsme byli čtyřikrát v únicích. Trošku mě mrzí, že jsem se nedokázal ve třetí etapě v závěru prosadit do skupiny, která poodjela z pelotonu, ale i tak desáté místo celkově v téhle konkurenci považuji za super výsledek." 

"A teď už se těším na Okolo Chorvatska, kde startujeme v příštím týdnu," připomněl Jakub fakt, že ATT Investments si svými letošními celoročními výkony vybojoval v závěru sezóny i účast na osmém etapáku kategorie vyšší než nejnižší a kde pořadatelé avizují pět WorldTeams.

Zdroj a foto: ATT Investments


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
» více novinek a videí