Ondřej Cink je cyklistickým králem!

Ondřej Cink je cyklistickým králem!

Datum vydání: 04.02.2022

Ondřej Cink, jednatřicetiletý biker polské stáje Kross Orlen Cycling Team, byl vyhlášen Králem české cyklistiky za rok 2021.

V anketě Českého svazu cyklistiky, jejímž generálním partnerem je společnost ČEZ, porazil fourcrossaře Tomáše Slavíka a silničáře Zdeňka Štybara.

„Je to krásné ocenění a moc si ho vážím,“ řekl Cink, který se stal 57. Králem české cyklistiky a anketu vyhrál poprvé v kariéře.

Posledním zástupcem disciplíny cross country, jenž získal korunu pro krále, byl v roce 2016 Jaroslav Kulhavý.

Cink měl letos sezonu dvou pohledů. Zářil ve Světovém poháru, kde byl dvakrát druhý a jednou třetí. V celkovém hodnocení prestižního seriálu obsadil třetí místo, ale od druhé příčky ho dělil pouhý bod. Doma získal popáté v kariéře titul mistra republiky.

Na největších závodech roku ho však provázela smůla. Na olympiádě v Tokiu ho ze hry o medaili vyřadil prasklý ráfek v době, kdy jel na třetí pozici, na mistrovství světa ho o lepší umístění připravily problémy s přehazovačkou.

„I tak musím sezónu hodnotit jako hodně úspěšnou. Ve svěťáku mi chyběl bod k celkovému druhému místu. Držel jsem si stabilní výkonnost během celého roku. Škoda té smůly na olympiádě a mistrovství světa, v Tokiu mě problémy s materiálem asi stály medaili,“ přiznal Cink.

Nový král cyklistiky doufá, že ta nejlepší sezona kariéry ho teprve čeká.

„Chci ještě výkonnost posunout a k úspěchům ve Světovém poháru přidat medaili z mistrovství světa,“ prozradil Cink, jenž v uplynulých dnech prodloužil s polským týmem Kross Orlen smlouvu až do konce olympijské sezóny 2024.

Kromě koruny pro krále se Cink může těšit i na nový automobil. Generální partner Českého svazu cyklistiky, společnost ŠKODA AUTO, mu zapůjčí k užívání plně elektrický model Enyaq iV. Aquapalace Praha jej navíc obdaruje VIP členstvím v hodnotě 100 000 korun.

Druhé místo v anketě ČEZ Král cyklistiky 2021 obsadil úřadující mistr světa ve fourcrossu Tomáš Slavík, třetí skončil silničář Zdeněk Štybar, jenž dojel sedmý v silničním závodě na mistrovství světa v Belgii.

Slavnostní vyhlášení proběhlo v Kongresovém sále PVA EXPO PRAHA Letňany, diváci ho mohli sledovat v přímém přenosu na kanálu ČT Sport. Pořadatelem akce byl cyklistický veletrh FOR BIKES.

V anketě ČEZ Král cyklistiky 2021 byli vyhlášeni i vítězové za jednotlivé disciplíny: silnice, dráha, MTB, BMX, cyklokros, sálová cyklistika, nejlepší handicapovaní cyklisté a nejlepší junioři.

Do Síně slávy byl uveden bývalý cyklista a trenér Čestmír Kalaš, později také úspěšný cyklistický činovník a organizátor závodů zejména na poli cyklokrosu. Je rovněž zakladatelem renomované firmy na výrobu cyklistických dresů KALAS Sportswear, která už má dnes světový věhlas, protože obléká kromě českých reprezentací i národní tým Velké Británie nebo silniční stáj Alpecin-Fenix s hvězdou Mathieu van der Poelem.

Výsledky – ČEZ Král cyklistiky 2021:
1. Ondřej Cink (MTB – cross country)
2. Tomáš Slavík (MTB – fourcross)
3. Zdeněk Štybar (silnice)

Absolutní vítězové jednotlivých disciplín:
Silnice: Zdeněk Štybar
MTB: Tomáš Slavík
Dráha: Radovan Štec

CyklokrosKristýna Zemanová
BMX: Eliška Bartuňková
Trial: Tomáš Vepřek
Sálová cyklistika: Jakub Mašek
Handicapovaní cyklisté: Patrik Jahoda
Junior roku: Radovan Štec

Juniorka roku: Gabriela Bártová Síň slávy: Čestmír Kalas

Zdroj a foto: pořadatelé TZ PVA Expo



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí