"Olympijský výkon" v podání rodičů švýcarského lyžaře!

"Olympijský výkon" v podání rodičů švýcarského lyžaře!

Datum vydání: 18.02.2018

Rodiče švýcarského lyžaře Mischi Gassera přijeli podpořit syna do korejského Pchjongčchangu na k​ole!

Šestadvacetiletý freestylista Mischa Gasser se dnes představí ve finálovém závodě a na tribuně mu budou fandit i jeho rodiče Guido a Rita. Na tom by nebylo nic moc zvláštního, kdyby statečný pár do Jižní Koreje nedorazil ze Švýcarska na kole!

Guido a Rita Gasserovi vyrazili na svou cestu už téměř před rokem - 17. března a po 17 000 kilometrech v sedle se jim podařilo dosáhnout cíle 4 dny před závodem svého syna. 

Dvojice má za sebou sama více než olympijský výkon. Jedním z nejtěžších momentů prý bylo zdolávání Pamírské magistrály, kdy šlapali do nadmořské výšky 4750 metrů a bojovali s nedostatkem kyslíku i jídla. I v poslední fázi jízdy navíc museli čelit obřím rozdílům teplot, kdy v jihovýchodní Asii bojovali s vedrem, zatímco v Koreji se teploty drží hluboko pod bodem mrazu. 

Rita a Guido, který jen dva týdny před započetím cesty zanechal své profese architekta, dnes mohou fandit svému synovi s těžko popsatelnými pocity štěstí. Jejich Mischa se bude snažit o vylepšení umístění na předchozí olympiádě v Soči (18. místo) a oni budou po strastiplné a dobrodružné cestě u toho. 
 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí