Okolo jižních Čech už potřetí

Okolo jižních Čech už potřetí

Datum vydání: 30.08.2014

Třetí ročník etapového závodu Okolo jižních Čech – ČEZ Tour odstartuje ve čtvrtek 4. září. Poslední český etapový závod sezóny zařazený do kalendáře UCI tvoří čtyři etapy od čtvrtku do neděle. Na startu v Protivíně se ukáže mezinárodní pole závodníků z 23 týmů.

Trasa


1. etapa Protivín – Tábor
 

První etapa vede z Protivína do Tábora a je nejdelší etapou v tomto ročníku, měří 184 km. Malebná etapa by měla vést zejména po rovině a očekává se hromadný dojezd. Dvě vrchařské prémie jsou tvořeny pravým břehem Vltavy a sprinterské prémie čekají peloton v Bechyni a Veselí nad Lužnicí. Je to taková etapa „vltavsko-lužnická“. 
 

2. etapa v Nové Bystřici
 

Druhou letošní etapou bude individuální časovka se startem a cílem v Nové Bystřici. Pořadatelé v rozpisu závodu vyřadili možnost používat časovkářské speciály a tak se pojede na standardních silničních kolech. Je to opatření ke zlevnění nákladů týmů, případně vyrovnání konkurenceschopnosti těch týmů, které budou cestovat k závodu letecky, a transport časovkářských speciálů by byl příliš náročný. Tím se šance na úspěch otevírá mnohem širšímu počtu závodníků. Časovka měří 12,5 kilometru a profilem není jednoduchá, proto bude možná nejdůležitější etapou celého závodu pro celkovou klasifikaci. 
 

3. etapa Třeboň - Churáňov
 

Třetí, sobotní etapa je královská. Měří 164 kilometry, začíná v centru rybníkářství jižních Čech v Třeboni a končí v centru lyžařských sportů tohoto regionu na Churáňově. Právě tady by se mohlo změnit celkové pořadí závodu, protože etapa je dost náročná a selektivní. A cíl na vrcholu stoupání bude pro všechny výzvou. Spolu s časovkou se zde budou tvořit časové rozestupy. První rychlostní prémie je v Hluboké nad Vltavou a druhá ve Vodňanech. Vrchařské prémie čekají cyklisty v závěru etapy na Šumavě. 
 

4. etapa Týn nad Vltavou – Jindřichův Hradec
 

Poslední etapa tradičně končí v Jindřichově Hradci, letos bude mít start v Týně nad Vltavou. Na trati jsou tři vrchařské prémie, ale dá se očekávat hromadný dojezd pelotonu. Pozice si bude určitě hlídat tým vedoucího závodníka a v závěru sprinteři. Rychlostní prémie jsou v Chýnově a v Lodhéřově.
 

Přihlášené týmy


Na závod byly pozvány 23 týmy. Závod je pro mnohé závodníky přípravným závodem pro světový šampionát, který se letos koná ve španělské Ponferradě. Proto se na start postaví hned několik národních výběrů. Pozvánku obdržely všechny významné české týmy. Vítězství v celkové klasifikaci obhajuje tým Etixx. Loňský vítěz Florian Senechal bude chybět, protože letos závodí za francouzský profesionální tým Cofidis.
 

Seznam týmů:


ČEZ Cyklo Team Tábor – Česká republika

Bohemia Cycling Track Team/CK Příbram – Česká republika

Bauknecht Author - Česká republika

TJ Favorit Brno – Česká republika

AC Sparta Praha – Česká republika

Etixx Continental cycling team – Česká republika

Dukla Praha – Česká republika

Ruský národní tým – Rusko

Radenska – Kuota – Slovinsko

Team Heizomat – Německo

A.S.D Cycling Team Friuli – Itálie

Cont. Team WSA Greenlife – Rakousko

KED – Stevens Berlin – Německo

Mexller – Polsko

Veloclub Ratisbona – Německo

Epic janom greenway – Slovensko

Lotto Belisol – Belgie

Team Joker – Norsko

Slovenský národní tým U23 – Slovensko

Itera – Kaťuša – Rusko

Katarský národní tým – Katar

CyclingTeam Jo Piels – Nizozemsko

Německý národní tým – Německo

 

Zdroj a foto: TZ pořadatelé


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí