Hornaté Okolo Katalánska i se čtveřicí Čechů, Cink lídrem

Hornaté Okolo Katalánska i se čtveřicí Čechů, Cink lídrem

Datum vydání: 19.03.2017

Zítřejší náročný etapák Okolo Katalánska slibuje bitvu titánů, co nejblíže jim chce být i Ondřej Cink, lídr týmu Bahrain-Merida. 

Christopher Froome (Sky), Alejandro Valverde (Movistar) a Alberto Contador (Trek-Segafredo), to jsou borci, na které se nejspíše bude upírat největší pozornost v těžkých katalánských kopcích. Ty budou nedílnou součástí vlastně každé ze sedmi etap 97. ročníku závodu, který loni ovládl Nairo Quintana (Movistar). 

Toho letos v roli lídra týmu nahradí Valverde. V akci neuvidíme ani Richie Porteho (BMC), vítěze z roku 2015. Tuzemský divák se zato může těšit na bohatou účast českých cyklistů. 

Opět zajímavé bude sledovat další vývoj Ondřeje Cinka (Bahrain-Merida), teprve od letošní sezony silničáře, který se závod od závodu až neuvěřitelně rychle blíží světové vrchařské elitě. Cink byl nominován lídrem týmu a společně nemíří zrovna nízko - chtějí být co nejvýše v celkové klasifikaci. Cenné rady a pomoc by mu měl poskytnout i velezkušený slovinský jezdec, třiatřicetiletý Janez Brajkovič či loňský vítěz Amstel Gold Race, Enrico Gasparotto. 

Vedle šestadvacetiletého rodáka z Rokycan bude reprezentovat kromě své stáje Quick-Step Floors i českou cyklistiku také o dva roky mladší Petr Vakoč. Lídry týmu sice budou jeho kamarád Julian Alaphlippe, třetí ze sobotního Milán-San Remo, a Daniel Martin, ale on by mohl dostat příležitost vyhrát jednu z etap. 

Dalšími dvěma Čechy budou Jan Bárta (Bora-Hansgrohe) a Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice). Oba dva se v letošní sezoně zatím teprve rozehřívají. Bárta by měl být hlavním motorem v dlouhé týmové časovce, která přijde na řadu v druhý den závodu, kvalitní vrchař Hirt zase dostane spoustu příležitostí vypilovat svou parádní disciplínu v horách. 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí