Okolo Katalánska: Čechům se vedlo dobře, Valverde si spravil náladu

Okolo Katalánska: Čechům se vedlo dobře, Valverde si spravil náladu

Datum vydání: 22.03.2017

Alejandro Valverde pozvedl náladu v týmu Movistar když opanoval horskou etapu, Ondřej Cink a Jan Hirt mezi top vrchaři. 

Alejandro Valverde vyhrál třetí etapu Okolo Katalánska, když v horském finiši přesprintoval Daniela Martina (Quick-Step Floors), o tři vteřinky zpět dovedl do cíle skupinku dalších silných vrchařů Adam Yates (ORICA-Scott). V jeho společnosti nechyběl například Alberto Contador (Trek-Segafredo) či Tejay van Garderen (BMC) a je to právě americký jezdec, který se po etapě oblékl do trikotu lídra. 
 
V tom byl virtuálně ještě včera dnešní vítěz Valverde, ale po rozhodnutí UCI celá stáj dostala minutovou penalizaci za zakázané praktiky během týmové časovky. Valverde se tedy zatím musí spokojit s průběžnou čtvrtou pozicí. Možná největší favorit závodu, Christopher Froome (Sky) dnes ztratil na vítěze osm vteřinek, na Contadora pět a v průběžném pořadí je pátý. 
 
Opět výborně se dnes v horách ukázal Ondřej Cink (Bahrain-Merida), který proťal cílovou čáru o pouhých 15 vteřin za vítězem. Je jenom škoda, že včera jeho týmu vůbec nevyšla časovka, ve které ztratil pro celkové pořadí fatální tři a půl minuty.
 
Svůj nejlepší výkon v sezoně dnes podal i český čistokrevný vrchař, Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice), v cíli byl za svým krajanem jen o půl minuty později. Další dva Češi, Petr Vakoč (Quick-Step Floors) a Jan Bárta (Bora-Hansgrohe) si dnes v kopcích orazili a dojeli už s mnohem větší ztrátou - Vakoč jako 133. (+23:59) a Bárta 142. (+24:44). 
 

 



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
Cape Epic 2024: Češi bojují, Beers s Grottsem míří k triumfu
23.03.2024 | Kategorie: MTB

Předposlední etapa Cape Epicu prověřila odolnost jezdců. Zatímco lídři Matthew Beers a Howard Grotts si vítězstvím upevnili pozici na čele závodu, čeští reprezentanti zažívali krizové chvíle. 

 
» více novinek a videí