Ohlédnutí za 23. ročníkem World Games of Mountainbiking

Ohlédnutí za 23. ročníkem World Games of Mountainbiking

Datum vydání: 01.10.2022

Jak je u tohoto fenomenálního cyklistického festivalu zvykem, uskutečnil se druhý zářijový víkend od 8. do 11. v rakouském Saalbach-Hinterglemm. Podzim na sebe nenechal dlouho čekat, účastníci si během víkendu vychutnali sluneční paprsky i průtrže mračen. 

Disciplíny


Malebné rakouské středisko rozezvučely tisíce nadšených cyklistů se společným cílem užít si nadupaný program této letité akce. Na věku ani kondici nezáleželo. Na své si přišli jak profesionálové, tak hobby jezdci napříč všemi věkovými kategoriemi z různých koutů světa, kteří se zúčastnili disciplín Cross Country nebo Maraton. Nezapomnělo se ani na nejmenší elitu, která se utkala o pódiová umístění při nedělním Junior Trophy.
 


Při sobotním závodě bylo na výběr z celkem šesti maratonských tras na 21, 31, 42, 58, 80 kilometrů. Letos pořadatelé mysleli i na e-bikery, kteří absolvovali trasu na 33 kilometrů. 

Startovní balíček


Startovné zahrnovalo účast ve zvolené disciplíně a voucher na dříve zmiňovanou Pasta party. Letos se volilo z nabízených partnerských restaurací, z menu ušitého na míru každému návštěvníkovi. Fádnost šla stranou, podávaly se steaky i dobroty pro vegetariány, protože špičkovou gastronomii si zaslouží i cyklisté. 
 

Startovné mimo jiné zahrnovalo triko s originálním potiskem i přehledné, kontinuální, stabilní a přesné značení tratě. Na občerstvovacích stanicích, kterých bylo na trati hojné množství, byla neomezená možnost čerpání tekutin od Coca-Coly, vody, po iontové nápoje až po čokoládu, banány, gely či tyčinky od jedné z nejlepších sportovních značek na trhu Power Bar.
 

Turisticky vyhledávané středisko


Saalbach-Hinterglemm byl na návštěvníky jak jinak než dokonale připraven. Na poměrně malou lokalitu je zde dostatek ubytovacích zařízení s místem na parkování vozidel např. v centrální parkovací garáži v centru města Hinterglemm. Místní služby plní všechny požadavky klientů. Za standard se považuje už i tzv. Joker Card, kterou vám vyhotoví recepční a má platnost po celou dobu vašeho pobytu. Lze s ní neomezeně využívat služeb lanové přepravy a dalších partnerských služeb a slev. 
 

MS v alpském lyžování 2025 v Saalbach-Hinterglemm 


Cyklistický festival v Saalbach-Hinterglemm lákal závodníky nejen na kvalitní tratě a disciplíny. Malebná destinace obklopená dvoutisícovými vrcholy s dechberoucími výhledy na ledovce přitahují rodiny s dětmi a nadšené turisty, cyklisty či lyžaře, kteří mohou využít kromě lanovek i širších služeb od lanového centra, aquaparku, po návštěvu muzeí a útulných horských restaurací nabízející místní speciality.
 

 
Díky geografickým dispozicím jsou zde ideální podmínky k pořádání jak letních, tak zimních sportovních akcí. Proto není překvapením, že se v této lokalitě uskuteční mistrovství světa v alpském lyžování pro rok 2025, které se zde konalo naposledy v roce 1991. 
 
Foto: Facebook/
World Games of Mountainbiking Saalbach Hinterglemm


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (11. 3 - 17. 3. 2024)
11.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
 

Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.

 
» více novinek a videí