Odstartovaly přestupové manévry, aktivní byla Astana

Datum vydání: 02.08.2014

Od prvního srpna startuje přestupové období a některé týmy využily hned prvního dne k tomu zajistit si závodníky, které měly již delší dobu v hledáčku. 

Kazašská stáj Astana včera rozbouřila přestupové vody podpisem hned čtveřice kvalitních jezdců. Vítěz páté etapy letošní Tour de France, Lars Boom, opouští nizozemskou stáj Belkin (dříve Rabobank) po deseti sezonách. Osmadvacetiletý Nizozemec podespal v Astaně smlouvu na dva roky.
 
Další posilou Astany je čtyřnásobný vítěz etapy na Tour de France, Španěl Luis Leon Sánchez. Třicetiletý cyklista, jehož jméno bylo sklonováno s dopingem a kvůli čemůž byl Sánchez vyhozen ze stáje Belkin, nyní působí v domácí kontinentální stáji Caja Rural. Nyní však Sánchez podepsal u Astany na jeden rok. 
 
Zbývající dvě akvizice představují Ital Diego Rosa, který přichází z italské kontinentální stáje Androni Giocattoli a jeho krajan Davide Malacarne, který působil ve francouzské stáji Europcar. 
 
Dlouho očekávaný přestup má na svědomí také Cofidis. Francouzská kontinentální stáj dokázala přivést do svých řad pořádně zvučné jméno, spurtera Nacera Bouhanniho, který po čtyřech letech opouští tým FDJ. Francouzský šampion z roku 2012 a čerstvý vítěz bodovací soutěže z letošního Gira podepsal u Cofidisu na dva roky. Důvodem přestupu Bouhanniho je zejména to, že stáj FDJ dala najevo prefenci jeho mladšího kolegy Arnaude Demareho. 
 
Na spadnutí by měl být také přestup nejbojovnějšího muže letošní Tour de France, Itala Alessandra De Marchiho, který nyní působí ve stáji Cannondale. De Marchi by měl dle serveru cyclingnews dolaďovat detaily přestupu do amerického BMC.
 
Dlouho očekávaný je také odchod Petera Sagana ze stáje Cannondale. Sagan by měl podle všeho zakotvit ve stáji ruského miliardáře, Olega Tinkoffa, který se netají s tím, že chce vybudovat nejsilnější tým současné profesionální cyklistiky.

Zdroj: Cyclingnews.com


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Gaze a Richards triumfují v úvodním závodě Světového poháru horských kol v Mairiporu
14.04.2024 | Kategorie: MTB

Světový pohár horských kol odstartoval v brazílském městě Mairipora napínavým závodem short tracku pro elitní kategorie. Evie Richards z týmu Trek Factory a mistr světa Samuel Gaze z Alpecin Deceuninck triumfovali na náročné trati, předznamenávajíc tak další události v seriálu. 

 
Allegro TEST: Giant Reign 1
13.04.2024 | Kategorie: MTB, Testy
Giant letos představil mnoho novinek. My jsme si posvítili na Giant Reign z roku 2023. Reigna jsme vzali do jeho přirozeného prostředí, a to do závodního nasazení na pořádný kopec.
» více novinek a videí