Odstartoval seriál NOVA CUP 2019! MITAS Hradec Králové vyhrál Rauchfuss a Pichlíková

Odstartoval seriál NOVA CUP 2019! MITAS Hradec Králové vyhrál Rauchfuss a Pichlíková

Datum vydání: 15.04.2019

V sobotu 13. dubna odstartoval potřetí v řadě v Hradci Králové cyklistický seriál horských kol.

Úvodní závod MITAS Hradec Králové patřil týmu Kross Bikeranch Team, když byl v mužích suverénní Marek Rauchfuss a mezi ženami vyhrála kategorii open Jana Pichlíková.


 
Na trať se jako první v 9 hodin ráno vydali závodníci trasy A dlouhé 90 kilometrů. Peloton cyklistů vyjel za doprovodu vozů ŠKODA z centra královéhradecké metropole až na okraj hradeckých lesů, kde závod oficiálně odstartoval.


 
Z poloviny nová trasa závodu byla zpestřená o 12 kilometrů trailů v lesích a písníku Marokánka, s dřevěnými lávkami, prudkými sjezdy a výjezdy, kamenitými pasážemi a umělými vlnami.
 


Samotný písník Marokánka na trase také nechyběl a jezdci díky tomu mohli navštívit normálně zakázaný těžební prostor, kde absolvovali několik sjezdů z písečných dun.
 


S nástrahami trasy si nejlépe poradil Marek Rauchfuss (Kross Bikeranch Team), který v samém závěru u Všesportovního stadionu zdolal Jana Fojtíka v barvách týmu Force Fojtík Head Team. Na stupních je doplnil Rauchfusse kolega Michal Bubílek.

 
Na dlouhé trase A zvítězila mezi ženami úřadující mistryně ČR v XCM Jana Pichlíková, rovněž z týmu Kross Bikeranch Team, před loňskou vítězkou seriálu NOVA CUP Milenou Cesnakovou (Maloja - Rocky Mountain Team) a třetí Lenkou Fridrichovou (Ghost Team).
 

 
Střední trasu na 60 kilometrů odstartovala před 11 hodinou ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. V nejvíce nabitém startovním poli byl mezi muži nejrychlejší Petr Sulzbacher (Pítrs Bikes Team) a mezi ženami Zuzana Skalická (Kross Bikeranch Team). Své síly zde poměřily pod patronací Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra České republiky složky Integrovaného záchranného systému, kde si nejlépe vedl domácí tým HZS Královéhradeckého kraje.
 
Zejména pro rodiny s dětmi byla určena Nova jízda. I zde se měřila kvalita sportovního výkonu. Když z týmu CC Choceň zvítězil Petr Douděra a Douděrová Kateřina (Jaroslav Kulhavý Cycling Team).
 
Seriál NOVA CUP 2019 pokračuje již za necelý měsíc závodem HEAD Stolové hory, který se řadí k nejatraktivnějším. Na výběr budou trasy 72, 42 a 18 kilometrů. Ani tady nebudou chybět dětské závody, kde účastníci do 12 let startují zdarma díky CHUPA CHUPS. Součástí bude i tombola s hlavními cenami, kolem HEAD, kávovarem značky SEGAFREDO či cyklonavigací MIO.
 
Kalendář seriálu NOVA CUP 2019:
 
13. 04. – MITAS Hradec Králové
12. 05. – HEAD Stolové hory
01. 06. – ŠKODA AUTO Dolní Morava
15. 06. – ŠKODA AUTO Sázava
03. 08. – SEGAFREDO Sahara Race
14. 09. – ČP Harrachov
28. 09. – MITAS Gočárovy schody
05. 10. – ZP 211 Mikulov
29. 11. – Závěrečné vyhlášení (Aldis Hradec Králové)
 
Podrobnosti na www.novacup.cz.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Gaze a Richards triumfují v úvodním závodě Světového poháru horských kol v Mairiporu
14.04.2024 | Kategorie: MTB

Světový pohár horských kol odstartoval v brazílském městě Mairipora napínavým závodem short tracku pro elitní kategorie. Evie Richards z týmu Trek Factory a mistr světa Samuel Gaze z Alpecin Deceuninck triumfovali na náročné trati, předznamenávajíc tak další události v seriálu. 

 
Allegro TEST: Giant Reign 1
13.04.2024 | Kategorie: MTB, Testy
Giant letos představil mnoho novinek. My jsme si posvítili na Giant Reign z roku 2023. Reigna jsme vzali do jeho přirozeného prostředí, a to do závodního nasazení na pořádný kopec.
» více novinek a videí