O víkendu vyvrcholí elitní i mládežnický KALAS CUP 2018

O víkendu vyvrcholí elitní i mládežnický KALAS CUP 2018

Datum vydání: 20.09.2018

Závodníci napříč kategoriemi se o víkendu letos naposledy postaví na start závodu Českého poháru na s​ilnici. KALAS CUP 2018 pro elitní muže, ženy a mládež vyvrcholí závodem v Židovicích.

Víkendový program začne sobotními závody mládežnických kategorií a žen. Pod záštitou starosty obce Židovice a pořadatelskou taktovkou CK Slavoje Terezín zahájí sobotní program kadeti startem v jedenáct hodin. Ve stejnou hodinu pak odstartují v neděli do posledního závodu seriálu také muži.                                                                                                                                                                  
Na startu by se měli představit téměř všichni vedoucí závodníci jednotlivých kategorií s výjimkou reprezentantů startujících na mistrovství světa. Někteří z nich navíc mají takový bodový náskok, že už je nikdo ze soupeřů nemůže ohrozit. Je tomu tak v případě Nikoly Bajgerové (Dukla Praha) v kategorii žen, Pavla Bittnera (Mapei Merida Kaňkovský), kterému už nikdo nesebere celkové vítězství mezi kadety nebo Matěje Zahálky (Elkov Author) v mužích.



Matěj Zahálka, vedoucí závodník v elitní kategorii mužů, bude navíc na domácí půdě a už od prvního závodu poháru pomýšlí na to, že by právě v Židovicích rád projel cílem ve žlutém dresu.
 
Letos suverénní Elkov Author, který má jisté vítězství v soutěži týmů, bude mít na startu jen tři zástupce. V silné sestavě se ale naopak představí průběžně druhý a třetí tým soutěže CK Příbram-Fany Gastro a Toprofex-Lapierre. Startovní listina mužů čítá celkem 95 jmen a nechybí v ní ani zahraniční jména.

„Přihlášený je polský tým Wibatech Merx v čele s Paterskim, který zvítězil ve Velké Bítěši. České týmy budou startovat v silných sestavách, jediný Elkov bude oslaben, na druhou stranu ale kvůli velmi milé povinnosti, kterou je start na mistrovství světa v týmové časovce, kam si vybojovali nominaci. Pro start v kategorii mužů se rozhodli také někteří junioři, pro které to bude velká zkušenost. Závod je tak velmi otevřený a těžko se dá odhadnout jeho vývoj. Doufám ale, že závodníci nám připraví zajímavou podívanou a uvidíme cyklistiku se vším všudy,“ vzkazuje před posledním závodem poháru ředitel seriálu Jakub Edr.

Zdroj: TZ Judita Lorencová, foto: Pavel Kopecký

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí