Nový Canyon Spectral s menším zdvihem ale větší porcí zábavy

Nový Canyon Spectral s menším zdvihem ale větší porcí zábavy

Datum vydání: 22.02.2024

Canyon Spectral je jedním z nejoblíbenějších trailbiků na trhu, který nabízí skvělou kombinaci výkonu, komfortu a cenové dostupnosti. Pro rok 2024 se Canyon rozhodl vylepšit tento model několika změnami, které mají zvýšit jeho univerzálnost, zábavnost a praktičnost. Co tedy nový Canyon Spectral 2024 přináší?



Za prvé, nový rám je vyroben z karbonu, který je lehčí, tužší a odolnější než předchozí verze. Canyon také upravil karbonovou vrstvu tak, aby dosáhl optimálního poměru tuhosti mezi hlavním rámem a zadní stavbou. To znamená, že předek je pevnější a přesnější, zatímco zadní stavba je pružnější a pohlcuje nerovnosti. Nový rám také disponuje vnitřním úložným prostorem v dolní rámové trubce, který se otevírá pomocí páčky na kolenu. Zde si můžete uložit nářadí, duši, plášť nebo jiné potřebné věci. Na rám se také vejde standardní láhev na vodu, nebo si můžete pořídit speciální láhev Canyon, která zaplňuje celý prostor.



Za druhé, nový Canyon Spectral 2024 má méně zdvihu než předchozí model. Zatímco dříve měl 160/150 mm (přední/zadní), nyní má 150/140 mm. To by mělo zlepšit jeho ovladatelnost, akceleraci a efektivitu na stoupáních, aniž by to příliš ovlivnilo jeho schopnost zvládat technické sjezdy. Canyon také chtěl odlišit Spectral od svého endurového modelu Strive, který má 170/150 mm zdvihu. Nový Spectral je tedy určen pro jezdce, kteří hledají univerzální a zábavný trailbike, který zvládne všechno, ale nevyžaduje extrémní terén.



Za třetí, nový Canyon Spectral 2024 je vybaven systémem K.I.S. (Keep It Steady), který stabilizuje řízení a zabraňuje jeho kmitání. Tento systém byl vyvinut ve spolupráci se společností Syntace a je integrován do hlavové trubky. Jedná se o malou pružinu, která je napojena na řídítka a udržuje je v neutrální poloze. To má několik výhod: zlepšuje stabilitu a kontrolu v zatáčkách na volném povrchu, snižuje klopení řídítek při stoupáních a zjednodušuje manipulaci s kolem při skocích a trikách. Systém K.I.S. je také nastavitelný pomocí posuvníku, který umožňuje zvolit si míru zpevnění řízení podle terénu a osobních preferencí.



Nový Canyon Spectral 2024 je k dispozici ve čtyřech velikostech (S, M, L, XL) a ve čtyřech variantách vybavení (CF 4, CF 5, CF 6, CF LTD). Všechny modely jsou osazeny 29" koly, ale rám je kompatibilní i s 27,5" zadním kolem, pokud byste chtěli vyzkoušet tzv. mullet konfiguraci. Ceny se pohybují od 2 999 € za základní model CF 4 až po 6 999 € za vrcholný model CF LTD. Všechny modely jsou již k dostání na webu Canyon.



Nový Canyon Spectral 2024 je tedy trailbike, který si zachovává svou osvědčenou koncepci, ale zároveň přináší několik inovací, které ho činí ještě univerzálnějším, zábavnějším a praktičtějším. Jestliže hledáte kolo, které vám umožní užít si jakékoli traily, ať už jsou jednoduché nebo náročné, a které vás nezklame ani na stoupáních, ani na sjezdech, pak byste měli zvážit nový Canyon Spectral 2024.




Foto: Canyon
Autor: Tým CykloRepublic
 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
» více novinek a videí