Nomádem bez kola obloženého brašnami

Nomádem bez kola obloženého brašnami

Datum vydání: 16.08.2020

Jak lákavá je představa vyrazit někam na kole na několik dní nebo dokonce týdnů. Jasně, v létě s sebou člověk zas to​lik věcí nepotřebuje, ale něco přece. A tak řeší otázku, kam s tím.

Do batohu na záda se to všechno nevejde. A tak začne obkládat kolo nejrůznějšími brašnami – pověsí je na řidítka, na rám i pod sedlo. Kolo patřičně nabobtná a vahou začne připomínat motorku. Manipulace s ním si najednou žádá celého chlapa, nemluvě o jízdě. Na druhou stranu, trocha posilování nikdy není na škodu. Otázkou je, jak dlouho vás to bude bavit.

Existuje ale i daleko pohodlnější řešení, a sice naskládat všechen proviant do vozíku za kolo. Váhu netáhnete na bicyklu, který je pak těžkopádný a nestabilní, ale za sebou. Jednu takovou variantu nabízí i tuzemský výrobce KoloFogo, který se už pět let specializuje na výrobu jednostopých vozíků za kolo odpružených plnohodnotným tlumičem. S tímhle krasavcem se můžete bez obav vydat i do opravdu náročného terénu – uchycuje se za sedlovku, díky čemuž disponuje více než dostatečnou světlou výškou, a jakožto jednokolka perfektně drží stopu.

KoloFogo Cargo využívají nejen nomádi s expedičními koly, ale i běžní bikeři, kteří se sbalí třeba jen na víkend a vyrazí s partou kamarádů zdolat na kole nějakou tu hřebenovku nebo zmapovat trochu  odlehlejší kouty. Stejně obratně si ale vozík poradí i s nástrahami městského provozu – s obrubníky, výmoly nebo třeba jen s přejezdem tramvajových kolejí. 
 

Jednoduché konstrukční řešení váží samo o sobě necelých 5 kg, unese ale bez problémů 40ti kilogramovou zátěž. Zapřáhnout ho můžete i k celoodpruženým bikům s 29tipalcovými koly, a to i s teleskopickou sedlovkou. Rám ze svařovaných hliníkových trubek je velký tak, aby se do něj vešla klasická zelená přepravka na zeleninu, vyjádřeno v centimetrech 70 x 40 (co se výšky týče, ta činí 23 cm).

„Lidé v našich nákladních vozících tahají kdeco,“ říká šéf firmy KoloFogo Pavel Černý. „Většinou stany, karimatky, spacáky a další vybavení na cestu. V Německu si jej oblíbili i jako vozík pro přepravu psů, které jednoduše připoutají popruhy k rámu, což se zvířatům nepříčí tak, jako když je majitelé jiných vozíků zavírají do plátěné boudy.“ Vozík nabízí opravdu všestranné využítí. „Jeden náš klient v něm na horách vozí nářadí a značení stezek, další dřevo z lesa a jeden v něm dokonce sem tam sveze svou desetiletou dceru,“ směje se Černý.

Největšími přednostmi vozíku jsou:

  • nízká hmotnost, jen 4,5 kg
  • nosnost až 40 kg
  • délka 70 cm / šířka 40 cm / výška 23 cm
  • připojíte i za celoodpružené biky s 29tipalcovými koly
  • skvělé jízdní vlastnosti v terénu dík jedné stopě a tlumiči
  • světlá výška 25 cm umožňuje snadný průchod terénem

Více informací najdete na www.kolofogo.com.


 
Zdroj a foto: TZ Kolofogo

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí