Nibali po druhém dni Tour ve žlutém

Datum vydání: 06.07.2014

Ital Vincenzo Nibali se stal vítězem druhé etapy Tour de France, která vedla z Yorku do Sheffieldu a měřila 201 km, a zároveň svlékl Marcela Kittela (Giant-Shimano) ze žlutého dresu. Jezdec stáje Astana nastoupil necelé dva kilometry před cílem a soupeři nestačili reagovat. 

 

V souboji o druhé místo byl nejlepší Greg van Avermaet (BMC), třetí skončil Michal Kwiatkowski (OPQS).
 
Již krátce po startu se odpoutala od pelotonu šestice Perrigo Quémeneur (Europcar), Matthew Busche (Trek), Cyril Lemoine (Cofidis), David de la Cruz (NetApp), Armindo Fonseca (Bretagne) a Blel Kadri (AG2R), ke kterým se po pár kilometrech přidal Bart De Clercq (Lotto Belisol).

Peloton jel klidně a sedmička vpředu si udržovala dvou až tříminutový náskok a podělila si body na prvních čtyřech horských prémiích. Ve stoupání na pátou, nejtěžší, zlikvidoval peloton časové manko.

 

Na Cote de Holme Moss (143,5 km, převýšení 7%) ztratili více sprinteři včetně, ve žlutém dresu jedoucího, Marcela Kittela. Vpředu zůstal z původní vedoucí skupiny už jen osamocený Kadri, ale i jeho aktivita skončila 35 km před cílem.

 

Na předposledním stoupání dne, na Oughtibridge Hill (182 km), se pokusil o atak Pierre Rolland (Europcar) a Jean-Christophe Peraud (AG2R La Mondiale), ale bohužel nespolupracovali a peloton jej rychle dostihl. 
 

Závěrečná horská prémie na Jenkin Road (196 km) pořádně jezdce prověřila. Ostré tempo nasadil Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), pak se o trhák pokusil obhájce vítězství Chris Froome (Sky). Necelé dva kilometry před cílem v taktické bitvě nastoupil Vincenzo Nibali a soupeři již nestačili reagovat.

 

Český lídr stáje NetApp-Endura Leopold König dojel ve druhé skupině na 29. příčce, na Itala ztratil 16 vteřin. Jan Bárta obsadil 91. místo a ztratil na vítěze přes 10 minut. V průběžném pořadí po druhé etapě je König 26. (+0:16), Bárta 80. (+10:31).
 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
» více novinek a videí